Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liderul PLDM — în vizită de lucru în raionul Briceni

|versiune pentru tipar||
PLDM / 6 septembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În cadrul vizitei de lucru efectuate în raionul Briceni, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat a vizitat şi satele Tabani, Teţcani şi Balasineşti, unde a stat de vorbă cu oamenii despre problemele cu care se confruntă, precum şi s-a interesat despre cum au fost implementate proiectele ce vizează repararea anumitor obiecte de menire socială.

În satul Tabani, preşedintele PLDM a vizitat grădiniţa de copii, frecventata de aproape 100 de micuţi, care i-au oferit oaspetelui un spectacol muzical, fiind răsplătiţi pentru talentul lor cu jucării şi cu promisiunea de a dota instituţia cu mobilier şi table. Vlad Filat i-a îndemnat pe copii să fie ascultători, să mănânce bine pentru a creşte mari şi să înveţe bine.

Ulterior, Vlad Filat s-a deplasat în s.Teţcani, unde a vizitat Liceul teoretic, cu un contingent de 264 de elevi. Liderul PLDM a discutat cu profesorii despre cum decurge noul an şcolar, s-a interesat de ce duc lipsă şi le-a promis bănci noi în clase, veselă pentru cantină, table şi calculatoare. Tot în acest sat, preşedintele liberal-democrat s-a familiarizat cu condiţiile în care sunt educaţi copiii de la grădiniţa-creşă “Scufiţa Roşie” şi a discutat cu educatorii.

În ultimul sat — Balasineşti — din itinerarul pe care şi l-a programat în raionul Briceni, Vlad Filat a vizitat gimnaziul şi mini-terenul de fotbal. Pentru reparaţia gimnaziului, prin proiectul FISM s-au alocat 773 mii lei, iar Consiliul raional a contribuit cu 270 mii lei. Şi aici, liderul PLDM a constatat că sala de informatică este prost dotată cu computere şi a promis să soluţioneze această problemă.

La sfârşitul vizitei de lucru în şase sate din raionul Briceni, Vlad Filat a menţionat că este mulţumit de proiectele implementate şi cele în fază de finalizare, dar mai sunt încă multe de făcut pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor.

“Această comunicare este necesară, vedem lucruri frumoase care s-au făcut, care se fac, dar şi ceea ce urmează să se facă. Voi continua această practică de comunicare cu oamenii la faţa locului şi voi încerca, împreună cu colegii din guvern, parlament, administraţia locală, sa contribuim la rezolvarea problemelor cu care e confruntă. Mă bucur să văd că satele noastre se dezvoltă şi se modernizează,” a concluzionat Vlad Filat.

Vlad Filat a avut o întrevedere cu activul de partid din Briceni

Aflat în vizită de lucru la Briceni, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a avut o întrevedere cu activul Organizaţiei Teritoriale a PLDM.

La şedinţă au participat vicepreşedintele PLDM, Petru Bodarev, preşedintele OT Briceni a PLDM, Efimia Bandalac, preşedinţii şi membrii organizaţiilor primare de pe lângă secţiile de votare (OPSV) din Trebisăuţi, Grimăncăuţi, Bulboaca, Halahora de Sus, Tabani, Cotiujeni, Colicăuţi, or. Briceni şi comuna Larga.

În cadrul discuţiilor au fost analizate subiecte ce vizează construcţia de partid, dar şi domeniile educaţiei, agriculturii, justiţiei, muncii şi protecţiei sociale.

La începutul şedintei, Efimia Bandalac a făcut o prezentare a activităţii OT Briceni a PLDM.

“Am reuşit sa realizam multe din scopurile propuse, muncind cot la cot, primar şi consilieri. In 2011 am atras investiţii capitale de 9 mln lei, 2012 — deja 35 mln lei, iar in 2013 am atras 40 mln de lei. Am creat condiţii decente pentru copiii din grădiniţe şi, licee. Am investit în drumuri, apeducte, amenajarea teritoriului. Toate aceste realizări sunt vizibile. Este important că cetăţenii văd realizările, simt schimbările,” a spus Efimia Bandalac.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a spus că este mulţumit de activitatea echipei locale.

“Aceste realizări trebuie să ne motiveze să muncim şi mai mult. La moment, Republica Moldova este un şantier de construcţie. Muncind împreună, vom reuşi să implementăm cât mai multe proiecte, precum şi să demarăm altele noi. Mă bucur că în Briceni echipa liberal- democrată este unită şi solidară. Oamenii merită condiţii decente de trai, iar noi trebuie să depunem toate eforturile pentru a duce la bun sfârşit promisiunile făcute. Trebuie sa privim în faţă cu optimism, pentru ca Republica Moldova are un viitor de succes”, a spus Vlad Filat.

Tot astăzi, preşedintele PLDM s-a întâlnit şi cu consilierii locali şi preşedinţii OPSV din satele: Teţcani, Criva, Şireuţi, Slobozia-Şireuţi, Pererâta, Corjeuţi, Bălăşineşti şi or. Lipcani.

În satul Teţcani, Vlad Filat a oferit primăriei cu titlu gratuit un microbuz, menţionând că sarcina partidului este să muncească şi să promoveze ideile de proiecte pentru a fi implementate cu succes, în urma cărora cetăţenii să poată beneficia de condiţii decente de trai.

Profitând de prezenţa liderului PLDM, cei prezenţi au adresat zeci de întrebări, care au vizat diverse domenii: agricultură, medicină, educaţie, justiţie, etc.

Organizaţia Teritorială Briceni a PLDM numără 1500 de membri, dintre care 14 primari, 10 consilieri raionali şi 130 de consilieri locali.

La sfârşitul întâlnirilor, Vlad Filat a înmânat carnete de partid membrilor PLDM.

Vlad Filat a vizitat satele Trebisăuţi, Grimăncăuţi, Cotiujeni din raionul Briceni

Astăzi, 6 septembrie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat efectuiează o vizită de lucru în raionul Briceni, itinerarul căreia cuprinde satele Trebisăuţi, Grimăncăuţi, Cotiujeni. În cadrul acestei vizite,preşedintele PLDM urmăreşte cum s-au efectuat lucrările de reconstrucţie sau construcţie la proiectele demarate în perioada când ocupa funcţia de premier al Republici Moldova. Pe parcursul vizitei sale în raionul Briceni, Vlad Filat este însoţit de vicepreşedintele PLDM, Petru Bodarev, şi preşedintele OT Briceni a PLDM, Efimia Bandalac.

În satul Trebisăuţi, Vlad Filat a vizitat Liceul teoretic şi grădiniţa de copii “Gogoaşa”, edificii care recent au fost reparate. Potrivit primarului, Tamara Căpăţână, liceul este frecventat de 267 de elevi , iar aici au fost efectuate reparaţii curente şi schimbate geamurile, uşile. Vlad Filat a discutat cu elevii şi profesorii şi a promis că va dota clasa de informatică cu calculatoare.

În satul Trebisăuţi, liderul PLDM a vizitat şi grădiniţa de copii “Gogoaşa”, care este frecventată de 70 de copii. La grădiniţă au fost efectuate lucrări de reparaţie, au fost schimbate geamurile, uşile, acoperişul, tavanul, mobilierul de bucătărie, s-a construit blocul sanitar şi s-a conectat instituţia la apă potabilă. Pentru reparaţia grădiniţei s-au cheltuit aproape 500 mii de lei, bani alocaţi din bugetul de stat şi cel al primăriei, dar şi din contribuţia părinţilor. Liderul PLDM nu a venit cu mana goală la grădiniţă, le-a adus micuţilor jucării. De asemenea, Vlad Filat a promis educatorilor că va dota grădiniţa cu veselă de bucătărie şi mobilier pentru dormitoare.

Ulterior, preşedintele PLDM a vizitat satul Grimăncăuţi, unde s-a familiarizat cum au fost efectuate lucrările de reparaţie la Casa de cultură, grădiniţa de copii şi la şcoala internat de box.

Căminul de cultură în acest an a fost dat în exploatare. A fost efectuată reparaţia capitală, pentru care s-au cheltuit 1177000 lei, bani alocaţi de FISM. Din bugetul de stat şi cel al primăriei au fost alocate 500 de mii de lei, din care s-a reparat sala de spectatori. Vlad Filat a recomandat ca aceasta să fie multifuncţională, unde să se organizeze diferite evenimente.

“Este o investiţie foarte bună, necesară pentru orice comunitate. Este important că în această localitate, primarul şi consilierii au prioritizat exact activităţile şi, în ultimii patru ani de zile, au investit în ce este mai important: educaţie, infrastructură, iar această Casă de cultură urmează să fie locul unde să se întâlnească comunitatea. În fiecare localitate trebuie să existe un bun gospodar, care sa aibă capacitatea să lanseze proiecte şi să le implementeze. La ora actuală nu este lipsă de resurse, este lipsă de capacitate în a lansa proiecte şi de a le implementa. Administraţia publica locală are menirea să asigure servicii de calitate şi suficiente pentru cetăţeni”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a vizitat şi grădiniţa-creşă “Mărţişor”,frecventată de 70 de copii, unde recent a fost schimbat acoperişul la două blocuri şi efectuate reparaţii cosmetice în sumă de 270 mii de lei. Potrivit primarului din satul Grimăncăuţi, Vitalie Dvorschi, pentru anul viitor este programată reparaţa capitală a instituţiei.

De asemenea, liderul PLDM a vizitat şi şcoala-internat de box, care este frecventată de 390 elevi. Primarul satului l-a rugat pe Vlad Filat să îi ajute să identifice surse financiare pentru a repara şcoala şi a construi un cămin pentru elevii care nu sunt de pe loc, dar vor să frecventeze instituţia şcolară şi o sală de sport. Vlad Filat a promis că va depune demersurile necesare pentru a fi identificate cele 20 mln de lei necesare pentru reparaţia capitală.

“Noi discutam de mai mult timp şi cred că vom putea identifica o formulă, în baza căreia să creăm aici şi infrastructura necesară pentru o şcoală de box la nivel naţional. Este nevoie să facem acest lucru”, a menţionat Vlad Filat.

Tot astăzi, preşedintele PLDM, Vlad Filat s-a deplasat în satul Cotiujeni, unde a vizitat grădiniţa de copii, Liceul teoretic şi Centrul de sănătate.

La grădiniţa, frecventată de 130 de copii, recent au fost reconstruite două blocuri sanitare, apeductul, au fost schimbate geamurile, acoperişul şi sistemul de scurgere. Potrivit primarului din satul Cotiujeni, Mihail Ursu, pentru a fi efectuate aceste lucrări s-a cheltuit aproape un milion de lei, bani acordaţi de FISM, bugetul de stat şi cel raional. Vlad Filat a dat jucării copiilor şi a promis că le va aduce table noi, un televizor, centru muzical plus 60 de paturi pentru micuţi. La Liceul teoretic din s. Cotiujeni, unde recent a fost efectuată reparaţia capitală, învaţă 350 de elevi. Lucrările au costat 1 101 000 mii de lei, bani alocaţi de FISM. Vlad Filat a promis vă contribui pentru a fi pavat terenul din fata şcolii şi va dota clasele cu table şi calculatoare plus mobilier pentru cantina.

Tot în acest sat, Vlad Filat a vizitat Centrul de sănătate, care deserveşte 3500 de cetăţeni şi care se află în incinta primăriei. În acest an au fost efectuate lucrări de reparaţie în exterior şi au fost schimbate geamurile.

Sursa: www.pldm.md

Fracţiunea PLDM în CMC: În consiliul municipal s-a creat o alianţă liberal-comunistă Vlad Filat a avut o întrevedere cu Patriarhul Kiril