Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Chiril Lucinschi: Transparenţa proprietăţilor mass-media, o cerinţă obligatorie în RM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 17 septembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Comisiei parlamentare “Cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media” Chiril Lucinschi, deputatul Partidului Liberal Democrat din Moldova, a organizat astăzi, 17 septembrie, audieri publice pe marginea proiectul de lege care vizează modificarea şi completarea Codului Audiovizualului al Republicii Moldova.

La audierile publice au participat membrii Comisiei parlamentare de profil şi Consiliului Coordonator al Audiovizualului, precum şi reprezentanţi ai diferitor organizaţii de media.

Proiectul elaborat are scopul de a crea un mecanism eficient de asigurare a transparenţei proprietăţii mass-media în ţara noastră.

Preşedintele Comisiei, Chiril Lucinschi a spus că transparenţa proprietăţii mass-media este un subiect foarte actual, care este promovat în mod activ de către structurile europene.

“Asemenea prevederi se regăsesc în Recomandările Consiliului Europei, în Convenţia Europeană privind Televiziunea Transfrontalieră, precum şi în Rezoluţia Parlamentului European din 25 septembrie 2008 privind concentrarea şi pluralismul mass-media în Uniunea Europeană. Este foarte important să racordăm legislaţia naţională la normele europene. Mai mult ca atât, anume transparenţa proprietăţii mass-media este o condiţie principală de garantare a pluralismului de opinie în societate”, a subliniat preşedintele Comisiei, Chiril Lucinschi.

Această iniţiativă legislativă, a fost apreciată şi de vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, care a participat la şedinţa publică. Liliana Palihovici a menţionat că reglementarea transparenţei proprietăţii media în Republica Moldova este extrem de importantă.

După dezbateri s-a convenit ca propunerile expuse să fie prezentate în formă scrisă. Comisia parlamentară de profil urmează să organizeze încă o rundă de audieri publice, după adoptarea proiectului de lege în prima lectură.

Sursa: www.pldm.md

Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova Liberal-democraţii au înfiinţat un centru medico-social la Ţaul