Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liberal-democraţii au înfiinţat un centru medico-social la Ţaul

|versiune pentru tipar||
PLDM / 19 septembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Deputatul PLDM, Iurie Chiorescu, a participat, pe data de 18 septembrie, la festivitatea de deschidere a Centrului Medico-Social “Sfânta Iuliana” din s. Ţaul, r. Donduşeni. Alături de oamenii din localitate, la festivitate au fost prezenţi ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova, Jaromir Kvapil, primarul de Ţaul şi preşedintele OT Donduşeni a PLDM, Mitrică Andronii, preşedintele raionului şi reprezenţanţi ai Ministerului Sănătăţii.

Deputatul Iurie Chiorescu a adresat un mesaj din partea fracţiunii parlamentare a PLDM, subliniind importanţa deschiderii acestui Centru care va contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor dependente de grija altora, prin asigurarea disponibilităţii şi accesului la serviciile profesionale de îngrijire medico-socială.

“Deschiderea unui centru social într-un sat înseamnă, în primul rând, o manifestare a grijii administraţiei locale faţă de localnicii săi. Din acest considerent, am apreciat mereu conducerea şi funcţionarii primăriei Ţaul. În ultimii doi ani s-au făcut investiţiile de 37 milioane de lei pentru infrastructură, iar acest fapt vorbeşte de la sine. Puţini primari din Moldova se pot mândri cu asemenea performanţe”, a spus Chiorescu.

Deputatul liberal-democrat a adus mulţumiti din partea fracţiunii PLDM administraţiei locale şi partenerilor săi care au facut posibilă realizarea acestui proiect.

Deschiderea Centrului a avut loc în cadrul proiectului “Dezvoltarea Serviciilor de Îngrijiri la Domiciliu în Regiunea de Nord a Moldovei — 2013–2015”, realizat de primăria Ţaul, în colaborare cu Fundaţia “Caritas” din Cehia, Asociaţia Obştească “HOMECARE”, cu suportul financiar al Agenţiei Cehe pentru Dezvoltare.

Centrul a fost dotat cu tot echipamentul tehnic şi medical necesar. La sfârşitul anului 2015, Centrul “Sfânta Iuliana” şi toate bunurile materiale procurate în perioada de realizare a proiectului vor fi transmise primăriei Ţaul.

Sursa: www.pldm.md

Chiril Lucinschi: Transparenţa proprietăţilor mass-media, o cerinţă obligatorie în RM Secretarul general al PLDM, Victor Roşca, a efectuat o vizită în Austria