Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor în etate

|versiune pentru tipar||
PLDM / 1 octombrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

De Ziua Internaţională a persoanelor în etate, fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova îşi exprimă respectul şi recunoştinţa pentru munca şi devotamentul persoanelor ajunse la vârsta înţelepciunii.

De-a lungul anilor, Dumneavoastră aţi depus efort în domeniile de activitate, aţi contribuit la făurirea şi dezvoltarea ţării noastre.

Republica Moldova are nevoie în continuare de experienţa şi înţelepciunea de care daţi dovadă, iar cunoştinţele pe care le aveţi ne sunt utile şi pot ajuta societatea să progreseze, să construim un stat european, în care fiecare cetăţean să fie auzit şi protejat.

Vă mulţumim din inimă pentru tot ce aţi făcut pentru binele Republicii Moldova şi Vă promitem că vom depune eforturi pentru a Vă asigura o viaţa decentă şi prosperă.

Preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM,
Valeriu Streleţ

Deputatul Petru Ştirbate a discutat cu cetăţenii în etate din Orhei

Cu ocazia Zilei Internaţionale a persoanelor în etate, marcată la 1 octombrie, în diferite oraşe ale ţării, au fost organizate evenimente dedicate reprezentanţilor vârstnici ai societăţii.

În ajun, deputatul PLDM, Petru Ştirbate, a participat la o masă rotundă organizată în incinta bibliotecii publice “A. Donici” din oraşul Orhei, în cadrul campaniei globale “Vârsta cere acţiuni”, lansată de Fondul ONU cu implicarea unor organizaţii naţionale.

În discursul său, Petru Ştirbate şi-a exprimat respectul şi recunoştinţa faţă de cei care şi-au adus contribuţia la dezvoltarea ţării, în special, în timpuri grele pentru statul Republica Moldova.

De asemenea, deputatul şi-a exprimat speranţa ca persoanelor în etate să le ajungă sănătate şi răbdare ca să-şi împartă înţelepciunea şi experienţa de viaţă cu tânăra generaţie.

Totodată, Petru Ştibate a ţinut să amintească celor prezenţi că din bugetul de stat au fost alocate 5,5 milioane de lei pentru acordarea ajutoarelor materiale persoanelor de vârsta a treia.

Deputatul Cimbriciuc a participat la festivalul “Anii mei de tinereţe”

Cu prilejul Zilei internaţionale a persoanelor în etate, deputatul PLDM, Alexandru Cimbriciuc, a participat la festivalul “Anii mei de tinereţe”, organizat în raionul Soroca.

Deputatul a ţinut să precizeze că această zi este un bun prilej de a mărturisi preţuirea sinceră şi respectul pe care îl datorăm persoanelor în etate. Cimbriciuc a remarcat că în arborele genealogic al fiecărei familii, persoanele în etate sunt rădăcinile din care urmaşii îşi trag seva vieţii, forţa şi înţelepciunea, care se transmit drept moştenire generaţiilor.

Alexandru Cimbriciuc şi-a exprimat încrederea că realizarea reformelor iniţiate de guvernarea pro-europeană şi integrarea Republicii Moldova în UE vor conduce neabătut la asigurarea unui trai decent pentru persoanele de vârsta a treia.

Sărbătoare pentru vârstnicii din Ocniţa

De Ziua Internaţională a persoanelor în etate, Organizaţia Teritorială Ocniţa a PLDM, împreună cu membrii Asociaţiei teritoriale a Oamenilor în Etate, au desfăşurat o adevărataă sărbătoare pentru 140 de persoane de vârsta a treia.

La eveniment a fost prezent vicepreşedintele PLDM, Petru Bodarev, şi preşedinta OT Ocniţa PLDM, Valentina Gutium.

În adresa celor prezenţi au fost rostite cuvinte de recunoştinţă şi respect pentru munca depusă şi devotamentul demonstrat de-a lungul timpului, pentru contribuţia adusă la prosperarea ţării.

Pentru toţi invitaţii au evoluat artistul emerit al RM, Anatol Latâşev, precum şi colective artistice din raion. De asemenea, au fost organizate diferite concursuri şi oferite cadouri şi mici premii băneşti.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat efectuează o vizită în Marea Britanie Dialog moldo-britanic privind consolidarea mecanismului parlamentar de monitorizare a implementării deciziilor CEDO