Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Ne închinăm cu pietate, iubite Profesor!

|versiune pentru tipar||
PLDM / 5 octombrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat din Moldova, Valeriu Streleţ, a adresat cadrelor didactice un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Profesorului, în care îşi exprimă recunoştinţa şi admiraţia pentru această nobilă meserie.

“Societatea a evoluat de-a lungul timpului prin devotamentul şi munca susţinută a profesorilor, cei care construiesc personalităţile, sufletele şi caracterele tuturor generaţiilor. Dorim să Vă mulţumim pentru activitatea pe care o desfăşuraţi, pentru faptul că faceţi eforturi deosebite, nemăsurate, pentru a educa şi instrui continuu societatea. Am fost elevi cu toţii. Multe lucruri se uită în timp, dar nimeni, niciodată, nu a uitat fiinţa care i-a pus stiloul în mână, însoţindu-i conturul primelor litere nu doar cu mişcarea propriei mâini, dar şi cu căldura inimii.Vă urăm multă sănătate, putere pentru continuarea lucrului pe care-l faceţi cu demnitate, iar devotamentul Dumneavoastră să Vă fie răsplătit de recunoştinţa tuturor celor pe care i-aţi format ca personalităţi”, se spune în mesajul semnat de Valeriu Streleţ.

Şi preşedintele Comisiei parlamentare cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, Chiril Lucinschi, a avut cuvinte emoţionante pentru cadrele didactice. În mesajul său, Chiril Lucinschi a specificat că profesorii, incontestabil, merită mai mult decât o singură zi pe an de omagiere. “Sunteţi o valoare incontestabilă pentru societate şi ne dorim să vă putem oferi mult mai multe. E foarte important să asigurăm o educaţie de calitate şi să construim împreună un sistem de învăţământ performant şi competitiv, care să materializeze convingerea că educaţia este o prioritate pentru Republica Moldova”, a specificat Chiril Lucinschi în mesaj.

Şi Asociaţia Pedagogilor Liberal-Democraţi din mun. Chişinău a adresat cuvinte de înaltă apreciere a muncii profesorilor. “Aducem un elogiu binemeritat celori care, dincolo de orice obstacole, ştiu să stea păvază la porţile Adevărului şi Intelepciunii. Graţie perseverenţei, optimismului şi inepuizabilei forţe launtrice, reuşiţi să modelaţi personalităţi, să educaţi tânara generaţie. Ne închinăm cu pietate, dorindu-Vă satisfacţie morală şi realizări plenare”, se menţionează în mesajul APLD din Chişinău.

Deputatul Ghenadie Ciobanu a bucurat cu daruri pedagogii din Ungheni

Pe 4 octombrie, Organizaţia Femeilor Ungheni a Partidului Liberal Democrat din Moldova a organizat o serată festivă, dedicată Zilei Profesorului. La eveniment au fost prezenţi circa 80 de profesori din instituţiile de învăţământ ale raionului, preşedintele raionului Iurie Toma, membrii OT PLDM Ungheni, precum şi deputatul în Parlamentul R. Moldova, Ghenadie Ciobanu.

“De Ziua profesională a lucrătorilor din învăţământ, am decis să omagiem profesorii din raionul nostru, care cu atâta dăruire de sine, zi de zi, îşi aduc contribuţia la educaţia tinerii generaţii. Suntem o echipă puternică, constituită preponderent din cadre didactice, iar comunitatea noastră are nevoie de oameni intelectuali şi activi. Să ne fiţi continuu prezenţi în comunităţile noastre, cu realizări şi succese în cariera profesională, să Vă bucuraţi de succesele discipolilor Dumneavoastră”, a spus preşedinta OF Ungheni a PLDM, Lilia Scurtu.

În mesajul său, preşedintele OT Ungheni a PLDM, Iurie Toma, a menţionat că profesorii sunt acei care îndrumă şi făuresc personalităţi importante în medicină, politică, industrie, etc. “Am activat un timp în calitate de pedagog. Mă bucur să văd în sală personalităţile care mi-au fost dascăli. Mă închin în faţa domniilor voastre”, a spus Toma.

La rândul său, deputatul Ghenadie Ciobanu a remarcat rolul important şi nobil pe care îl au profesorii în societate. Ciobanu i-a felicitat cu ocazia sărbătorii şi le-a mulţumit pentru efortul pe care il fac zi de zi, muncind cu abnegaţie la instruirea şi educarea unei generaţii sănătoase, dezvoltate şi culte.

Ghenadie Ciobanu a adus în dar pedagogilor din partea fracţiunii parlamentare a PLDM un set din 60 de titluri de carte, în special de istorie şi literatură română.

Pentru dascălii lor, liceenii din Ungheni au venit cu un program muzical-artistic.

Sursa: www.pldm.md

Discursul preşedintelui fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, în plenul Parlamentului după audierea cazurilor BEM şi Aeroport Tineretul EPP susţine Moldova înainte de Summitul de la Vilnius