Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Valeriu Streleţ participă la conferinţa “Statutul juridic şi funcţiile politice ale organizaţiilor interparlamentare”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 15 octombrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În perioada de 14–15 octombrie, preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, în calitate de conducător al Grupului de lucru din cadrul Parlamentului RM pentru dimensiunea parlamentară a Procesului de Cooperare în Europe de Sud Est (SEECP), participă la Conferinţa “Statutul juridic şi funcţiile politice ale organizaţiilor interparlamentare”.

Conferinţa se desfăşoară la Sofia, Bulgaria, şi are scopul de a sistematiza poziţiile celor 12 state participante în contextul instituţionalizării Dimensiunii Parlamentare a SEECP.

Participanţii la acest eveniment au ocazia de a analiza experienţa de organizare şi funcţionare a diferitor forme de cooperare interparlamentară, luând în considerare perspectiva apropiată de instituţionalizare a unei Adunări Parlamentare a SEECP.

Preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, consideră binevenită participarea Republicii Moldova în cadrul SEECP şi, totodată, susţine că acest schimb de experienţă este deosebit de important prin prisma aspiraţiilor ţării noastre de integrare europeană. Acest lucru se explică prin faptul că, în cadrul conferinţei de la Sofia, împreună cu entitatea care reuneşte 5 state membre UE, mai participă şi alte 7 ţări, care şi-au declarat drept prioritate integrarea europeană.

Sursa: www.pldm.md

Deputatul Alexandru Cimbriciuc, a participat la Adunarea Parlamentară NATO PLDM condamnă comportamentul distructiv al comuniştilor