Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a participat la inaugurarea Centrului de monitorizare şi control în trafic

|versiune pentru tipar||
PLDM / 16 octombrie 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 16 octombrie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a participat la inaugurarea Centrului de monitorizare şi control în trafic al Serviciului Tehnologii Informaţionale de la Ministerul Afacerilor Interne. La eveniment au fost prezenţi şi prim-ministrul, Iurie Leancă, ministrul de Interne, Dorin Recean, Ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Tong Mingtao.

Proiectul a fost implementat datorită unui grant, în valoare de 4,5 mln de dolari americani, oferit de guvernul chinez. Scopul şi sarcinile de bază ale proiectului sunt combaterea fenomenului corupţiei în rândul colaboratorilor de poliţie şi asigurarea premizelor de reformare a poliţiei. Construcţia Centrului de Monitorizare şi Control al Traficului, precum şi instalarea camerelor, radarelor în intersecţii este un proiect moldo-chinez, care va face drumurile din Republica Moldova mai sigure, iar sistemul de disciplinare a şoferilor mai integru şi sistematizat.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat a spus că are un sentiment de mulţumire pentru că, împreună cu partenerii acestui proiect, asistă la încă o realizare.

“Atunci când am început actul guvernării, împreună cu colegii mei, ne-am propus un obiectiv clar de integrare europeană, care va asigura modernizarea ţării, ceea ce înseamnă condiţii de viaţă bune pentru cetăţeni şi condiţii de securitate deplină. Proiectul inaugurat azi are un scop mult mai larg decât monitorizarea tehnică a traficului rutier. Eu sunt încrezător că vom avea mai multă siguranţă în viaţa noastră, în traficul rutier, fie că suntem la volan, fie că suntem pietoni”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a mulţumit guvernului chinez pentru suportul oferit în implementarea proiectului care vizează monitorizarea video a traficului rutier, dar şi a tot ce întâmplă în perimetrul care este acoperit de această supraveghere video.

Vlad Filat a mai menţionat că, datorită suportului partenerilor chineze, vom implementa şi un alt proiect ce vizează domeniul educaţiei. “Este vorba despre asigurarea cu apă caldă a 52 de instituţii preşcolare şi şcolare. Datorită acestui proiect, grădiniţele şi şcolile vor fi aprovizionate cu apă caldă, produsă în baza energiei solare”, a punctat Vlad Filat.

La rândul său, ministrul de Interne, Dorin Recean, a mulţumit preşedintelui PLDM, Vlad Filat, pentru faptul că a pus baza acestui proiect şi pentru că i-a acordat toată susţinerea în promovarea reformei.

Ulterior, Vlad Filat, alături de ceilalţi oficiali, s-a familiarizat cu modalitatea de funcţionare a Centrului de monitorizare şi control în trafic. Sistemul are posibilitatea de a capta imagini din trafic, numărul de înmatriculare a automobilelor, care trec prin zona de supraveghere, stabileşte viteza medie de deplasare a mijlocului de transport pe un sector anumit de drum, captează imaginea conducătorilor auto. Sistemul va funcţiona şi pe timp de noapte.

De menţionat că, până la moment, deja sunt instalate două camere de supraveghere video la două intersecţii din mun. Chişinău, dar în timpul apropiat urmează să fie instalate încă 39 de camere.

Sursa: www.pldm.md

PLDM condamnă comportamentul distructiv al comuniştilor Academia Succesului a debutat în Ialoveni