Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: Aşteptările de la judecători sunt foarte mari

|versiune pentru tipar||
PLDM / 17 octombrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a participat la deschiderea blocului renovat al Judecătoriei sectorului Botanica. La eveniment a fost prezent preşedintele ţării, Nicolae Timofti, dar şi ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, alţi oficiali.

Luând cuvântul în cadrul ceremoniei, Vlad Filat a menţionat că are aşteptări mari de la slujitorii Femidei, de altfel ca şi toţi cetăţenii din ţara noastră.

“Aşteptările sunt foarte mari. În cea mai mare parte, angajamentele ce ţin de justiţie, pe care ni le-am asumat în actul guvernării, noi le-am implementat. Ieri, guvernul a aprobat iniţiativa legislativă ce vizează majorarea salariilor judecătorilor. Este un angajament făcut în această sală. Avem o strategie echilibrată, care se implementează, avem acţiuni concrete ce vizează infrastructura, iar aceasta înseamnă investiţii considerabile”, a menţionat Vlad Filat.

Liderul PLDM a accentuat că este foarte important să fie create toate condiţiile pentru ca judecătorii să-şi poată exercita meseria la cel mai înalt nivel.

Vlad Filat a specificat că mai există proiecte importante ce vizează reconstrucţia edificiului Curţii de Apel, dar şi a unui Palat al Justiţiei.

“Eu cred că, având deja rezultate concrete, trebuie să continuăm să muncim şi să obţinem ceea ce ne-am propus: un stat modern, funcţional, care să ofere cetăţenilor drepturi şi libertăţi. Să faceţi cât mai multă dreptate”, a punctat Vlad Filat, adresând felicitări judecătorilor cu ocazia Zilei Juristului, sărbătorită la 19 octombrie.

La rândul său, ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, a mulţumit preşedintelui PLDM pentru susţinerea acordată, în calitatea sa de prim-ministru, proiectelor de renovare şi de construcţie a sediilor instanţelor de judecată.

“Este de datoria guvernului să asigure condiţii normale de activitate pentru judecători, pentru ca aceştia să se poată concentra doar pe actul de justiţie şi acesta să fie unul corect. Eforturile guvernului din 2010 până în prezent sunt vizibile, numai cel care nu vrea nu le observă. Pot să menţionez că, din 2010, bugetul pentru justiţie a fost într-o continuă creştere. De exemplu, bugetul 2013, în comparaţie cu 2012, doar pentru instanţele de judecată este cu 64% mai mare. Şi această tendinţă va continua”, a spus ministrul Justiţiei, Oleg Efrim.

Pentru renovarea edificiului Judecătoriei sectorului Botanica s-au cheltuit 13 milioane de lei, bani alocaţi din Bugetul din stat. Din aceşti bani s-au renovat 20 de birouri pentru 20 de judecători.

Sursa: www.pldm.md

Iurie Chiorescu — în vizită în Muntenegru Discursul Prim-ministrului Iurie Leancă în cadrul şedinţei în plen a Parlamentului