Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Iurie Chiorescu — în vizită în Muntenegru

|versiune pentru tipar||
PLDM / 17 octombrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În perioada 13–16 octombrie, deputatul PLDM, Iurie Chiorescu, a efectuat o vizită de studiu în Podgorica, Muntenegru, în cadrul programului “Îmbunătăţirea democraţiei în Republica Moldova, prin suport parlamentar şi electoral”, implementat de PNUD în perioada 2012–2016. Obiectivul general al Programului este de a îmbunătăţi calitatea proceselor şi sistemelor democratice ale Republicii Moldova prin alinierea la standardele europene.

Vizita a avut drept scop familiarizarea cu experienţa Muntenegrului în procesul de integrare europeană, prin intermediul transferului de experienţă şi preluării de bune practici.

Pe parcursul vizitei, deputatul a avut întrevederi cu vicepreşedintele Parlamentului din Muntenegru, Suljo Mustafic, cu deputaţii din comisiile de integrare europeană, juridică şi de administraţie, cu negociatorul-şef al Muntenegrului cu UE, Aleksandar Andriija Pejovic, reprezentanţii Delegaţiei UE în Muntenegru şi cu membrii societăţii civile.

Iurie Chiorescu a menţionat că “experienţa Muntenegrului în procesul de integrare europeană este foarte utilă pentru R.Moldova, noi având foarte multe lucruri bune de învăţat de la ei şi de implementat în ţara noastră”.

În contextul ultimelor evoluţii pe scena politică moldovenească, Chiorescu a remarcat că în Muntenegru atât partidele aflate la guvernare, cât şi opoziţia sunt proeuropene.

Sursa: www.pldm.md

Preşedintele PLDM, Vlad Filat a participat la lansarea celei de a doua ediţii a Academiei Politice Vlad Filat: Aşteptările de la judecători sunt foarte mari