Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Promisiune realizată — drum reparat în satul Pecişte, raionul Rezina

|versiune pentru tipar||
PLDM / 19 octombrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 18 octombrie, în satul Pecişte, raionul Rezina, a fost dată în exploatare o porţiune de drum de 600 metri. Reparaţia drumului a fost o promisiune făcută în faţa comunităţii de preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, în cadrul unei vizite de lucru, efectuate pe data de 15 august în localitate. Imediat ce a fost dat în exploatare, drumul a fost sfinţit de preotul din sat. Evenimentul a avut loc în ajunul hramului satului şi la el au asistat deputaţii PLDM, Ion Ionaş şi Nicolae Olaru, primarul satului, dar şi oameni din localitate.

Locuitorii satului Pecişte au spus că porţiunea de drum era într-o stare deplorabilă, iar lucrări de reparaţie nu mai fuseseră efectuate de mai bine de 45 de ani. Acum, datorită suportului preşedintelui PLDM, Vlad Filat, cetăţenii se vor putea deplasa fără probleme în orice parte a satului.

Primarul de Pecişte, Tudor Bivol, a transmis, prin intermediul deputaţilor liberal-democraţi, sincere mulţumiri preşedintelui PLDM pentru suportul oferit în construcţia drumului. De asemenea, primarul a mulţumit lui Vlad Filat pentru că şi-a onorat promisiunea şi a transmis un centru muzical şi veselă pentru bucătărie celor 65 de micuţi, care frecventează grădiniţa, dar şi calculatoare pentru sala de informatică celor 400 elevi de la liceul din sat.

Tudor Bivol a menţionat că, recent, datorită suportului PLDM în sat s-a implementat proiectul ce prevede aprovizionarea cu gaz a 60 de gospodării, a fost reparat în variantă albă un drum de 800 de metri şi efectuate lucrări de reparaţie la Casa de cultură şi grădiniţă. Potrivit primarului, este pregătit proiectul de conectare la apă şi canalizare.

Deputaţii PLDM, Nicolae Olaru şi Ion Ionaş, au spus că cetăţenii din mediu rural merită condiţii de trai ca şi acei din oraş. “PLDM depune toate eforturile pentru ca satele din Republica Moldova să se modernizeze, să aibă drumuri reparate, gaz, apă potabilă la robinet, canalizare. La moment, nu există sat în raionul Rezina, unde să nu se implementeze măcar un proiect. PLDM a venit la guvernare prin votul cetăţenilor, iar acum oamenii aşteaptă ca problemele cu care se confruntă să fie rezolvate”, au menţionat deputaţii.

Locuitoarea satului Pecişte, Alexandra Arapu, a spus că această zi a fost aşteptată mult timp de întregul sat. “De 45 de ani, atunci când ploua înotam la propriu prin noroi. Atât noi, maturii, cât şi copiii nu puteam merge la oficiul poştal, primărie, grădiniţă, şcoală. Acum, datorită faptului că porţiunea de drum a fost renovată în variantă albă, vom putea să ne deplasăm mergem fără probleme, indiferent de vreme. Este foarte important pentru noi, oamenii de la sat, să avem posibilitatea să ne deplasăm cu uşurinţă spre drumurile naţionale, care sunt deja reparate”, a spus Alexandra Arapu.

Satul Pecişte are aproape 2500 de locuitori.

Sursa: www.pldm.md

Instruire continuă pentru femeile liberal-democrate Tineri primari din PLDM s-au întrunit în şedinţa de planificare