Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

La Ungheni a avut loc conferinţa teritorială

|versiune pentru tipar||
PLDM / 28 octombrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Duminică 27 octombrie, la Ungheni, a avut loc Conferinţa Organizaţiei Teritoriale a Partidului Liberal Democrat din Moldova, la care au fost prezenţi circa 300 de delegaţi şi 50 invitaţi, membri de partid din raionul Ungheni, dar şi oaspeţi din capitală. Din partea conducerii centrale a PLDM, la conferinţă au participat deputaţii Iurie Chiorescu, membru al Consiliului Naţional Politic PLDM, Angel Agache, membru al Biroului Permanent al PLDM.
Conform ordinii de zi, delegaţii au audiat raportul de activitate, prezentat de preşedintele organizaţiei teritoriale, Iurie Toma.

De asemenea, au fost puse în discuţie chestiuni ce ţin de activitatea structurii teritoriale. Iurie Toma a vorbit despre sarcinile propuse pentru anul 2014, despre efortul depus pentru realizarea prevederilor statutului şi programului partidului, dirijarea activităţilor organizaţiilor primare, precum şi menţinerea unui contact permanent cu preşedinţii şi secretarii organizaţiilor primare pe lângă secţiile de vot, membrii şi simpatizanţii PLDM.

Cu majoritatea voturilor celor prezenţi, a fost aleasă componenţa delegaţiei OT la Congresul VI al PLDM, formată din 170 membri şi 30 invitaţi.

În final, preşedintele OT, Iurie Toma, a menţionat că, liberal-democraţii din Ungheni vor fi prezenţi la 3 noiembrie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, pentru a sprijini parcursul european al ţării.

La moment, Organizaţia Teritoriala Ungheni a PLDM este constituită din peste 1700 membri, între care circa 600 de femei.

În urma ultimelor alegeri locale, Partidul Liberal Democrat din Moldova a obţinut la Ungheni funcţia de preşedinte de raion, 11 mandate de consilier raional şi 16 mandate de primar.

La Ungheni a fost plantată prima alee de stejari

Membrii OT PLDM Ungheni au participat la acţiunea “Un arbore pentru dăinuirea noastră”, care a fost organizată cu ocazia Zilei Naţionale a Înverzirii Plaiului.

Sâmbătă, 26 octombrie, activul Organizaţiei Teritoriale Ungheni a PLDM, împreună cu tinerii liberal-democraţi şi Organizaţia Teritorială a Femeilor, au plantat cei 100 de arbuşti, formând prima alee de stejari din Ungheni.

Preşedintele OT Ungheni a PLDM, Iurie Toma, a remarcat că acţiunea în cauză este una foarte importantă. “Datoria noastră este să plantăm cât mai mulţi arbori şi să o facem corespunzător. Este foarte important ca fiecare să lase ceva în urma sa, fapte nu vorbe, acest exemplu al nostru vreau să fie urmat de fiecare unghenean”, a menţionat Iurie Toma.

Totodată, Iurie Toma a argumentat de ce au fost plantaţi anume puieţi de stejar.

“Stejarul nu este doar simbolul partidului, ci şi un arbore cu rădăcini adânc implantate în istoria noastră seculară”, a spus Toma.

Sursa: www.pldm.md

La Orhei a avut loc conferinţa teritorială a PLDM O nouă şedinţă a Academiei Politice