Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

O nouă şedinţă a Academiei Politice

|versiune pentru tipar||
PLDM / 28 octombrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Academia Politică, lansată de Tineretul Liberal Democrat din Moldova, îşi continuă cursurile de instruire pentru 40 de tineri selectaţi în cadrul programului.

Joi, 24 octombrie, invitaţii Academiei Politice au fost vicepreşedinta Parlamentului, Liliana Palihovici, şi ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi, care au discutat cu tinerii pe teme de interes naţional.

Discuţiile au purtat un caracter interactiv, participanţii la seminar având ocazia să adreseze zeci de întrebări.

Vicepreşedinta Parlamentului a menţionat importanţa adoptării unei politici coerente de tineret: “Investiţia majoră în tineret este cea mai bună strategie pentru dezvoltarea unui stat. Sper că în următorii 5 ani politica de stat va fi axată pe tineri”.

Reformele care au demarat în domeniul sănătăţii au trezit un interes sporit în rândul tinerilor. Ei având posibilitatea de a afla din prima sursă despre realizările şi proiectele investiţionale care vor schimba faţa sistemului medical din Republica Moldova.

Ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi, a făcut o descriere amplă a sistemului medical existent, specificând că prin aceste reforme se urmăreşte îmbunătăţirea calitatăţii serviciilor medicale, iar cetăţenii vor avea doar de câştigat.

“Avem nevoie de infrastructură adecvată, tehnologii performante, medici calificaţi, care să presteze servicii medicale de calitate. Sunt încrezător că acţiunile de astăzi vor avea impact pozitiv asupra întregului sistem de sănătate din ţară. Noi vrem să punem accent pe eficienţă. Aceasta se poate realiza printr-un management bun şi finanţare strategic”, a spus Usatâi.

Academia Politică este un proiect al Tineretului Liberal Democrat din Moldova, dedicat celor care doresc şi pot să se implice în politică. Timp de o lună, 40 de tineri vor participa la un set de training-uri intensive, dar şi la întâlniri cu politicieni.

Sursa: www.pldm.md

La Ungheni a avut loc conferinţa teritorială Membrii TLDM instruiţi de formatorii Partidului Conservator