Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Chiril Lucinschi: inovaţia poate schimba faţa sistemului educaţional

|versiune pentru tipar||
PLDM / 6 noiembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Comisiei parlamentare cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, Chiril Lucinschi, a purtat o discuţie cu tinerii liberal-democraţi în cadrul Academiei Politice.

Pe parcursul sesiunii, Chiril Lucinschi a vorbit tinerilor despre reforma în educaţie.

Deputatul a menţionat că rolul reformei în educaţie este de a asigura tuturor actorilor implicaţi în proces condiţii de lucru şi studii de un nivel cât mai ridicat, accentuând necesitatea dezvoltării domeniului de cercetări ştiinţifice applicative. “Eu sunt ferm convins că inovaţia poate fi un panaceu în cazul «ghimpilor» din procesul de optimizare a sistemului educaţional. Inovaţia poate fi şi un domeniu foarte atractiv pentru tineri, părinţi şi, de ce nu, pentru investiţii”, a spus Lucinschi.

“Reforma nu se implementează peste noapte, pentru că ar fi un şoc în societate. Programele de reformare trebuie să fie deschise pentru cetăţeni. Iar la anul deja se vor vedea şi rezultatele”, a mai spus deputatul.

La finalul programului, tinerii au avut o rundă de întrebări-răspunsuri care le-a oferit posibilitatea să-şi formeze o viziune clară despre procesele desfăşurate în sistemul educaţional.

Sursa: www.pldm.md

Iurie Leancă şi-a păstrat prima poziţie în TOP 50 Vlad Filat a participat la deschiderea Grădiniţei-creşă din Vadul Raşcov