Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Academia Politică a dezbătut importanţa reformei APL

|versiune pentru tipar||
PLDM / 7 noiembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

O nouă şedinţă a Academiei politice a pus în discuţie importanţa reformei APL şi dezvoltarea localităţilor rurale în Republica Moldova.

Invitatul academiei a fost deputatul Tudor Deliu, preşedintele Asociaţiei Aleşilor Locali ai PLDM, care are o vastă experienţă în domeniul APL. Deliu a împărtăşit tinerilor din experienţa sa de primar, parlamentar, conferenţiar universitar.

De asemenea, tinerii au beneficiat de o lecţie practică privind descentralizarea puterii şi autonomia locală.

“Republica Moldova este foarte fărâmiţată. Noi avem unităţi administrativ-teritoriale care nici la 7 procente nu recuperează cheltuielile din veniturile proprii. De aceea este foarte important să acordăm atenţie acestui domeniu, pentru ca să creăm, într-adevăr, nişte unităţi administrative viabile”, a menţionat Deliu.

La finalul sesiunii, Tudor Deliu a opinat că un stat puternic trebuie să aibă şi localităţi puternice, pentru a asigura echilibrul în societate şi o dezvoltare continuă.

Amintim că Academia Politică îşi propune să ofere tinerilor instruirea necesară, dar şi mediul în care să se poată afirma.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a participat la darea în exploatare a Centrului de sănătate din satul Năpădeni Vlad Filat — alături de orheieni de Ziua oraşului