Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a participat la darea în exploatare a Centrului de sănătate din satul Năpădeni

|versiune pentru tipar||
PLDM / 7 noiembrie 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Locuitorii satului Năpădeni, din raionul Ungheni, vor beneficia, începând de astăzi, de condiţii performante pentru investigare şi tratament, iar medicii vor putea activa într-un mediu modern, graţie inaugurării unui nou Centru de sănătate.

La ceremonia de dare în exploatare a edificiului au participat preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi, directorul general al CNAM, Mircea Buga, preşedintele raionului Ungheni, Iurie Toma, lucrători medicali şi oameni din sat. Directorul centrului, Nicolae Silion, a specificat că, pentru construcţie au fost cheltuiţi peste 2 milioane lei, bani alocaţi de Banca Mondială în cadrul proiectului “Servicii de sănătate şi asistenţă socială”.

“Pentru noi toţi astăzi este o mare sărbătoare. Vom lucra în condiţii extraordinare, pentru aceasta vreau să mulţumesc lui Vlad Filat, care ne-a susţinut în realizarea acestui proiect”, a spus Silion.

La rândul său, Iurie Toma, preşedintele raionului Ungheni, a felicitat personalul centrului, dar şi pe beneficiarii acestuia, menţionând clarviziunea autorităţilor care au decis să investească în sănătatea oamenilor.

“Aveţi un Centru de sănătate de vis. Mă bucură acest fapt şi sper să vină aici cât mai mulţi oameni pentru a se informa asupra unui mod sănătos de viaţă şi mai puţini care să aibă nevoie de ajutorul medicilor”, a spus Toma.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a exprimat recunoştinţă tuturor celor care s-au implicat în edificarea Centrului de sănătate, de la lansarea proiectului şi până la realizarea lui.

“Eu sper foarte mult ca acest edificiu va aduce multa sănătate oamenilor, atât celor care se vor adresa după ajutor, cât şi celor care vor munci aici. Acest Centru de sănătate este rodul unui efort comun, la baza căruia stă grija faţă de oameni. De când am preluat guvernarea ne-am propus scopuri foarte clare, având ca şi priorităţi: educaţia, sănătatea, infrastructura rutieră, asigurarea cu apă potabilă, într-un cuvânt condiţii de viaţă mai bune pentru cetăţeni. Am demonstrat că se poate şi acest proces va continua”, a spus Vlad Filat.

Ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi, a remarcat că Centrul de sănătate întruchipează tot ce înseamnă “a preveni”.

“Acest centru va oferi servicii medicale de înaltă calitate. Asta înseamnă în primul rând, condiţii bune de diagnostic pentru a preveni maladiile sau a le depista precoce. Asistenţa primară a devenit o prioritate din prima zi a guvernării actuale”, a menţionat Usatâi.

Centrul de sănătate va deservi peste 3 mii de cetăţeni din satele Năpădeni, Cornova, Condrăteşti şi Curtoaia din raionul Ungheni.

Vlad Filat: Trebuie să muncim în acelaşi ritm pentru binele cetăţenilor

Pe data de 7 noiembrie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a efectuat o vizită de lucru în oraşul Corneşti, satele Cornova, Boghenii Noi şi Mănoileşti din raionul Ungheni. Liderul PLDM a fost însoţit de preşedintele raionului Ungheni, Iurie Toma.

În satul Cornova, Vlad Filat a vizitat gimnaziul “Paul Mihail” şi la Gradiniţa-creşă “Andrieş”. Liderul PLDM a discutat cu colectivele celor două instituţii, s-a interesat de condiţiile de muncă ale pedagogilor şi educatorilor. Vlad Filat a promis şcolii echipament pentru cabinetul de informatică şi sala de sport, câteva table interactive, iar instituţiei preşcolare — mobilier pentru dormitoare şi cantină şi jucării.

Ulterior, liderul PLDM, a avut o întrevedere cu activul de partid din satele Cornova, Năpădeni, Hârceşti şi Condrăteşti, în cadrul căreia au fost puse în discuţie problemele cu care se confruntă locuitorii acestor sate. Între altele, Vlad Filat i-a asigurat de toată susţinerea pentru implementarea unor proiecte de renovare a obiectelor de menire social-culturală.

Primarul de Cornova, care este şi preşedintele Organizaţiei primare pe lângă secţia de votare din localitate, Ştefan Roşca, a mulţumit pentru suportul acordat la realizarea unor importante proiecte de dezvoltare a satului şi de creare a unor condiţii mai bune de trai pentru locuitori.

În satul Boghenii Noi, Vlad Filat a vizitat gimnaziul “A. Popovici” în care îşi fac studiile 200 de copii. Biblioteca instituţiei este slab dotată cu titluri de carte şi Vlad Filat a promis că va dona un set de volume pentru completarea fondurilor.

Tot aici, Vlad Filat a avut o întrevedere cu activul de partid din oraşul Corneşti, si satele Măgurele, Romanovca, Sineşti. Profitând de ocazie, Vlad Filat a mulţumit tuturor celor care au venit în PMAN la 3 noiembrie şi şi-au reconfirmat opţiunea proeuropeană.

Preşedintele PLDM a îndemnat membrii de partid să comunice cât mai intens cu cetăţenii, să le explice procesele care au loc.

“Noi am fost generatorii multor procese. Am asigurat creşterea economică, suntem în plin proces de integrare europeană, iar acest lucru înseamnă acces la piaţa UE, fonduri, circulaţie fără vize. Aceste rezultate ne fac încrezători şi ne obligă să continuăm a munci în acelaşi ritm pentru binele cetăţenilor”, a spus Vlad Filat.

Referindu-se la proiectele ce urmează să fie implementate în anul viitor, Vlad Filat a scos în evidenţă traseul Chişinău-Ungheni-Sculeni, proiect important pentru întreaga ţară, dar cu beneficii directe pentru ungheneni; gazoductul Ungheni-Iaşi, care este la fel de important, şi aprovizionarea cu apa potabilă a 40 mii de cetăţeni din zona Prutului.

La sfârşitul vizitei de lucru în raionul Ungheni, Vlad Filat s-a familiarizat cu mersul lucrărilor de construcţie a staţiei de tratare şi pompare a apei. În cadrul acestui proiect, 12 localităţi din raion urmează să fie aprovizionate cu apă potabilă de calitate.

Sursa: www.pldm.md

Cooperarea economică şi educaţională cu UE, promovată de parlamentarii PLDM Academia Politică a dezbătut importanţa reformei APL