Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Cooperarea economică şi educaţională cu UE, promovată de parlamentarii PLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 6 noiembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În data de 5 noiembrie, deputaţii PLDM, Valeriu Streleţ, preşedintele fracţiunii parlamentare, George Mocanu şi Maria Ciobanu au participat la şedinţa Comisiei Comune pentru Integrare Europeană între Parlamentele Republicii Moldova şi României. În cadrul reuniunii s-au discutat subiecte ce ţin de integrarea europeană şi de cooperarea dintre Republica Moldova şi UE. În cadrul dezbaterilor accentul s-a pus pe cooperarea economică şi pe cea în domeniul educaţiei.

Valeriu Streleţ a reafirmat angajamentul Republicii Moldova de a face reformele economice necesare şi de a susţine investitorii ce oferă locuri de muncă. Deputatul Maria Ciobanu s-a arătat interesată de îmbunătăţirea colaborării în domeniul educaţiei şi explorarea posibilităţilor de a pregăti în comun loturile care participă la olimpiadele şcolare.

Parlamentarul George Mocanu a avut o intervenţie în care a subliniat importanţa creşterii capacităţilor instituţiilor publice şi private din Republica Moldova pentru a putea absorbi fondurile europene. Acesta a făcut referinţă la experienţa României şi la transferul de know-how către Moldova.

În cadrul discuţiilor s-a abordat şi subiectul organizării unui Forum Economic cu o participare largă a mediului de afaceri din ambele state pentru a armoniza detaliile tehnice în cooperarea economică.

Comisia Comună pentru Integrare Europeană este la a treia reuniune şi a fost instituită pentru a dezvolta cooperarea parlamentară între România şi Republica Moldova.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a participat la deschiderea Grădiniţei-creşă din Vadul Raşcov Vlad Filat a participat la darea în exploatare a Centrului de sănătate din satul Năpădeni