Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Pactul Responsabilităţii Naţionale — semnat de doi ex-preşedinţi

|versiune pentru tipar||
PLDM / 19 noiembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Pactul Responsabilităţii Naţionale pentru o Moldovă Europeană, lansat la 18 noiembrie, a fost semnat astăzi de ex-preşedinţii Republicii Moldova: Mircea Snegur şi Petru Lucinschi.

Primul preşedinte al Republicii Moldova a declarat că însăşi denumirea documentului indică asupra importanţei acestuia.

“Documentul nu este unul simplu, se numeşte «Pactul Responsabilitatii Naţionale». Eu am simţit această responsabilitate din primele zile de după proclamarea Independenţei, odată ce Republica Moldova şi-a propus integrarea europeană în calitate de vector prioritar. În aceste zile de până la Summitul de la Vilnius, dar şi după, noi trebuie să fim toţi intr-un gând şi să contribuim la susţinerea politicii actualei guvernări vis-a-vis de asocierea Republicii Moldova cu UE”, a menţionat Mircea Snegur.

Ex-preşedintele Petru Lucinschi a ţinut să accentueze nevoia de consolidare a societăţii în jurul ideii naţionale de integrare europeană.

“Eu regret foarte mult că societatea este divizată. Să nu uităm că Moldova, dacă o luăm de la rădăcinile cele mai vechi, chiar de la Dacia romană, pentru prima dată are posibilitatea de a alege să meargă într-o comunitate cu valori. Ţările care au intrat în UE o duc bine. Aceasta nu înseamna că suntem contra cuiva. Noi vrem să prelungim relaţiile foarte bune şi cu vecinii şi cu Rusia. Dar noi suntem cei care trebuie să ne facem ţara. Noi trebuie să muncim, să ne organizăm, să acceptăm ce este mai modern în viaţă, ce este mai de folos oamenilor şi să mergem înainte. Îi chem pe toţi să consolidăm societatea şi să punem umărul pentru a transforma ţara într-un stat prosper”, a spus Petru Lucinschi.

Amintim că îniţiativa semnării Pactului Responsabilităţii Naţionale pentru o Moldovă Europeană a fost lansată de PLDM şi se adresează tuturor oamenilor de bună credinţă, forţelor politice, societăţii civile, liderilor formali şi informali, asociaţiilor de cetăţeni care susţin viitorul european al Republicii Moldova.

Sursa: www.pldm.md

Alexandru Cimbriciuc a participat la Conferinţa Internaţională “Poliţia — garant al securităţii” Promisiune făcută — promisiune realizată