Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Alexandru Cimbriciuc a participat la Conferinţa Internaţională “Poliţia — garant al securităţii”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 19 noiembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Luni, 18 noiembrie, deputatul PLDM, vicepreşedintele Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică, Alexandru Cimbriciuc, în calitatea sa de membru de onoare al Consiliului sindicatului “Demnitatea”, a participat la Conferinţa Internaţională “Poliţia — garant al securităţii”.

În cadrul conferinţei a avut loc un schimb de opinii şi bune practici din cele 4 ţări participante: România, Ucraina, Rusia şi Republica Moldova, despre subtilităţile şi mecanismele de apărare a drepturilor angajaţilor în serviciul poliţienesc.

Viceministrul de Interne, Sergiu Diaconu, invitat la conferinţă, a prezentat un raport despre implementarea noilor reforme efectuate în poliţie şi rolul sindicatelor în acest proces.

“Nu poţi crea un serviciu poliţienesc eficient fără a da mecanisme şi pârghii poliţiştilor. Avem o bună conlucrare cu sindicatele în ceea ce ţine de îmbunătăţirea cadrului legal, referitor la înlesnirile sociale poliţiştilor”, a menţionat Diaconu.

Deputatul PLDM, Alexandru Cimbriciuc, în mesajul său de salut, a mulţumit participanţilor, evidenţiind necesitatea şi beneficiile obţinute din schimbul de experienţă între ţările prezente la conferinţă.

“Urmează să ajustăm cadrul legislativ necesar pentru a ne racorda la standardele europene în domeniu. Mai avem rezerve la salarizare, dar se munceşte intens la un pachet social bine definit pentru colaboratorii poliţiei”, a spus Cimbriciuc.

Parlamentarul a menţionat că, la acest capitol, sindicatul “Demnitatea” are un merit aparte, venind cu propuneri constructive şi soluţii viabile la elaborarea Legii cu privire la poliţie şi Statutul poliţistului.

Participanţii la conferinţă au menţionat că experienţele şi abordările împărtăşite în cadrul acesteia vor avea un impact pozitiv la buna funcţionare, organizare şi reglementare a serviciului poliţienesc, pentru fiecare ţară în parte.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a fost gazda primului Forum pe Facebook din R. Moldova Pactul Responsabilităţii Naţionale — semnat de doi ex-preşedinţi