Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Preşedintele PLDM, Vlad Filat: Am demonstrat lumii întregi că putem realiza proiecte mari

|versiune pentru tipar||
PLDM / 29 noiembrie 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

După ce Republica Moldova a parafat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a declarat că, astăzi, moldovenii au o mare sărbătoare.

“Îmi aduc aminte când am lansat negocierile în 2010. A fost o perioadă de timp deloc uşoară. Am un sentiment de împlinire şi un sentiment de viitor, de credinţă şi de voinţă că vom reuşi. Ne-am demonstrat nouă înşine, cetăţenilor şi întregii lumi că avem capacitatea de a realiza proiecte mari. Avem o mare victorie pentru care felicit toţi cetăţenii Republicii Moldova oriunde s-ar afla”, a declarat preşedintele PLDM, Vlad Filat.

De asemenea, Vlad Filat, a ţinut să menţioneze că şi Ucraina îşi va continua cursul european.

“Ucraina este o ţară europeană. Faptul că nu a semnat azi Acordul de Asociere nu înseamnă că parcursul european este întrerupt. Sunt sigur că Ucraina va fi cu noi, implicată solidar în acest proces”, a spus Vlad Filat.

Imediat după parafare, Primul-ministru al Republicii Moldova, Iurie Leancă, a declarat că ţara noastră merge spre Uniunea Europeană şi va deveni membru al UE într-un viitor previzibil. “Trăim un moment istoric — a fost parafat un acord ambiţios şi de anvergură fără precedent între Moldova şi UE. Acesta simbolizează încredere, deschidere şi cooperare între ţara mea şi UE”, a spus Iurie Leancă.

PLDM menţionează că Republica Moldova a parafat, astăzi, la Vilnius, Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Pe Acordul de Asociere cu UE şi-au pus semnătura premierul Iurie Leancă, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, şi Comisarul european al Comerţului, Karel De Gucht.

Mesaj de felicitare din partea ambasadorului ungar

Ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, E.S. Mátyás Szilágyi, i-a adresat preşedintelui PLDM, Vlad Filat, un mesaj de felicitare cu ocazia parafării la Vilnius a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi a Acordului de Liber Schimb.

În mesaj se menţionează că “atingerea acestui rezultat este un succes istoric al Republicii Moldova şi o dovadă a faptului că eforturile depuse de către partea moldovenească privind modernizarea şi apropierea de standardele UE au primit pe bună dreptate aprecierea cea mai înaltă”.

Mátyás Szilágyi l-a asigurat pe Vlad Filat că Ungaria va susţine în continuare Republica Moldova în obţinerea statutului de ţară asociată la UE şi până la integrarea deplină în Uniunea Europeană.

La finele mesajului, ambasadorul ungar a dorit poporului Republicii Moldova prosperitate şi bunăstare.

Sursa: www.pldm.md

Conducerea PLDM participă la reuniunea PaE a PPE Flash mob cu ocazia parafării Acordului de Asociere