Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liliana Palihovici: Mesaj de Ziua Internaţională a Drepturilor Omului

|versiune pentru tipar||
PLDM / 10 decembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

De câteva decenii iată Naţiunile Unite invită statele lumii să sărbătorească Ziua Internaţională a Drepturilor Omului aşa cum cred acestea că este potrivit.

În Moldova cred că este potrivit să reconfirmăm, prin mesaje publice şi acţiuni, că drepturile fundamentale ale omului — la educaţie, sănătate sau dezvoltare — trebuie să aparţină fiecărui cetăţean, indiferent de vârstă, etnie sau statut. Iar aceasta înseamnă că fiecare locuitor al ţării trebuie să trăiască într-o societate fără corupţie, într-o ţară în care nimeni nu este mai presus de lege, într-un mediu care oferă şanse egale de reuşită bărbaţilor şi femeilor.

Mai consider că o societate cu un prezent decent şi un viitor de care nu-i este frică nimănui, aşa cum ne-o dorim în Moldova, se construieşte pe mai multă înţelegere, mai multă toleranţă şi o mai mare coeziune decât există acum.

Ziua Drepturilor Omului este şi un prilej potrivit pentru a privi spre ziua de mâine şi a ne pregăti pentru cele ce urmează să se întâmple — bune şi mai puţin bune — în anul 2014. Ceea ce îmi doresc pentru noi toţi în perioada imediat următoare este să reuşim să aplicăm în viaţa cotidiană legislaţia bună pe care am adoptat-o în ultimii ani cu eforturi comune.

Şi ceea ce ne mai doresc în această zi în care celebrăm Declaraţia Universală a Drepturilor Omului este să dăm, prin acţiunile şi iniţiativele noastre, expresie concretă solidarităţii — un principiu pe care se ţine Uniunea Europeană şi pe care trebuie să-l transformăm, aici în Moldova, în beneficii pentru fiecare cetăţean.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a fost reales preşedintele PLDM Experienţă europeană în organizarea campaniilor electorale