Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a primit titlul onorific “Cavaler al Vernisajului Vinului”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 18 decembrie 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 18 decembrie, Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a primit titlul onorific “Cavaler al Vernisajului Vinului”. Titlul a fost oferit liderului PLDM în cadrul celei de-a V-a ediţii de iarnă a Vernisajului Vinului, care este un eveniment de clasă destinat promovării culturii vinului pe piaţa internă. La Vernisajului Vinului au participat 27 de companii vitivinicole şi au fost prezentate peste 200 de tipuri de vinuri. La ceremonie au mai fost prezenţi Prim-ministrul RM, Iurie Leancă, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, Ambasadorul SUA la Chişinău, William H. Moser, producători de vin.

Vlad Filat a mulţumit organizatorilor pentru titlu şi a spus că este onorat să îl primească. Liderul PLDM a recunoscut în faţa asistenţei că a luat decizia să producă şi dânsul vin.

“Am decis şi eu să încep a produce vin moldovenesc care este cel mai bun vin din lume. Mulţumesc tuturor celor care au muncit pentru ca să avem atât la nivel instituţional, cât şi la nivel de reglementare, condiţii şi oportunităţi pentru a produce vin de calitate”, a spus preşedintele PLDM.

În cadrul festivităţii de lansare a ediţiei de iarnă a Vernisajului Vinului, a fost prezentată o gamă largă de vinuri din cele mai populare soiuri plantate în Republica Moldova, precum şi vinuri produse după tehnologii moderne.

Vlad Filat a spus că organizarea Vernisajului Vinului este foarte importantă pentru promovarea ramurii vinificaţiei şi a menţionat că acesta demonstrează încă o dată că vinurile din Republica Moldova sunt cele mai bune.

“Calitatea vinului moldovenesc se îmbunătăţeşte an de an şi acest lucru este îmbucurător. În Republica Moldova avem vinuri deosebite”, a spus Vlad Filat.

Participanţii la eveniment au avut posibilitatea să guste din vinurile expuse, iar la final să voteze pentru cel care le-a plăcut cel mai mult. Producătorii care au primit cele mai multe voturi au fost premiaţi.

Evenimentul a fost organizat cu susţinerea Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, în colaborare cu proiectul Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), “Creşterea Competitivităţii şi Dezvoltarea Întreprinderilor II”.

Vernisajul Vinului reprezintă o ocazie de expunere a vinurilor de cea mai înaltă calitate, care îmbină tradiţii seculare şi tehnologii de ultimă oră ale agenţilor economici autohtoni, inclusiv a celor noi apăruţi pe piaţă.

Sursa: www.pldm.md

Mesajul preşedintelui PLDM, Vlad Filat, cu ocazia Zilei Internaţionale a Migranţilor Vlad Filat, împreună cu şeful statului, a vizitat satele Nemţeni şi Cotul Morii