Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

În ajun de sărbători, primarii işi dau darea de seamă

|versiune pentru tipar||
PLDM / 22 decembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Primarul din Hruşova, Criuleni şi-a prezentat raportul de activitate în faţa sătenilor. Din iunie 2011, când a fost aleasă în fruntea comunei, Parascovia Cotovici a reuşit să realizeze multe lucruri frumoase pentru localnici. Astfel, a fost renovat sistemul de temoficare şi schimbat mobilierul la grădiniţa de copii, a fost deschis Centrul de zi “Încredere” pentru copiii cu cerinţe speciale, şi-a început activitatea biblioteca sătească a fost deschisă o farmacie. La gimnaziu s-a rezolvat problema alimentaţiei elevilor, au fost procurate frigidere şi veselă pentru cantină, iar în sala de festivităţi au fost instalate scaune confortabile.

În s. Ciopleni a fost instalat sistemul de apeduct şi schimbat transformatorul de energie electrică, iar la staţiile de autobus au fost instalate 2 pavilioane pentru pasageri. Au fost construite diguri pentru a evita pericolul de inundaţii. Şi la capitolul amenajarea teritoriului, s-au produs un şir de schimbări: s-a construit pavajul în faţa gimnaziului, a fost amenajat parcul din preajma clădirii primăriei, au fost instalate urne pentru colectarea deşeurilor.

Conectarea la proiectul transfrontalier în cadrul Programului Operaţional Comun România — Ucraina — Moldova 2007 — 2013 “Managementul deşeurilor” va permite construcţia unui sistem european de acumulare, transportare, depozitare şi prelucrare a deşeurilor menajere pentru localităţile Hruşova, Ciopleni, Boşcana, Mardareuca şi Coşerniţa. De asemenea, în 2014, vor începe lucrările de construcţie apeductului în s. Hruşova şi de iluminare stradală. În planurile de viitor ale Parascoviei Cotovici este construirea unui complex sportiv.

Preşedintele raionului, Criuleni, Vitalie Rotaru, prezent la şedinţa de dare de seamă a primarului, a menţionat că Parascovia Cotovici este o persoană foarte activă, energică şi insistentă, iar dacă îşi propune un scop, neapărat îl şi realizează. Vitalie Rotaru a urat succese primarului şi cât mai multe realizări în continuare.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat, împreună cu şeful statului, a vizitat satele Nemţeni şi Cotul Morii OT Centru a PLDM a dat start acţiunilor de caritate