Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Omagiu lui Mihai Eminescu

|versiune pentru tipar||
PLDM / 15 ianuarie 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 15 ianuarie, de Ziua Naţională a Culturii în Republica Moldova, Partidul Liberal Democrat a omagiat 164 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu. Preşedintele PLDM, Vad Filat, deputaţi, membri de partid au depus flori la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor din Grădina publică “Ştefan cel Mare şi Sfânt”.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a declarat că ziua de 15 ianuarie este una cu încărcătură simbolică deosebită, or Mihai Eminescu reprezintă conştiinţa de sine a spiritualităţii şi culturii naţionale.

“Am venit la Eminescu cu gânduri bune. Este o zi importantă pentru noi toţi. Eminescu a fost, este şi va rămâne pentru noi cel mai mare român. Să nu uităm că, astăzi, sărbătorim şi ziua culturii naţionale. Eu cred că este un lucru foarte important şi sunt mândru că am fost printre cei care au susţinut ideea de a conferi acestei zile de 15 ianuarie statutul de Zi Naţională a Culturii. În drum spre Eminescu, am depus un buchet de flori şi la bustul lui Grigore Vieru care, la fel, a fost, este şi va fi cel mai mare dintre noi. Aceste personalităţi au fost nu doar poeţi, au fost şi mari oameni de stat”, a spus Vlad Filat.

Ziua Naţională a Culturii a fost instituită la iniţiativa deputaţilor PLDM la finele anului 2012 şi este marcată pentru a doua oară.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA în Republica Moldova Un grup de lucru al PLDM va elabora modificări la Codul Fiscal la capitolul taxe locale