Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

TLDM a sărbătorit Ziua Naţională a Culturii prin poezie

|versiune pentru tipar||
PLDM / 16 ianuarie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În cadrul Zilei Naţionale a Culturii, Tineretul Liberal Democrat din Republica Moldova (TLDM) a depus flori la bustul luceafărului literaturii române, au distribuit poezii semnate de Mihai Eminescu, de la naşterea căruia s-au împlinit 164 de ani, şi au organizat recitaluri de poezie.

Acţiuni dedicate acestei zile s-au desfăşurat în toată ţara şi au avut drept scop promovarea valorilor culturale în rândul tinerilor.

La Edineţ, evenimentul organizat de TLDM a lăsat impresii frumoase. Ina Bradu, participant la eveniment, a declarat că tinerii de azi nu sunt captaţi doar de lumea virtuală şi ademeniţi de distracţie, dar acordă atenţie şi valorilor culturale. “Sunt mulţumită că TLDM a putut să capteze atenţia tinerilor şi să-i implice atât de frumos în acest eveniment”, a spus Bradu.

La Orhei, tinerii liberali democraţi au mers în şcoli şi licee şi au vorbit despre importanţa operei eminesciene. Directoarea liceului din satul Susleni a încurajat tinerii să implice în asemenea acţiuni implicaţi şi alte persoane. “Bravo vouă că puteţi organiza aşa evenimente, ar fi frumos ca şi cetăţenii să se alăture acţiunii şi să promoveze valorilor noastre culturale”, a spus directoarea liceului.

Şi la Străşeni, tinerii au organizat manifestări de ziua lui Eminescu. “Este important pentru noi să răspândim opera poetului nepereche, care este un geniul al literaturii române. Tinerii trebuie să se implice activ pentru că doar astfel se pot schimba mentalităţile”, a menţionat Nina Maico, preşedintele TLDM Străşeni.

Acţiunea a antrenat peste 200 tineri din toată ţara. Acesta este primul eveniment din cadrul Agendei Culturale 2014 a TLDM.

Sursa: www.pldm.md

Un grup de lucru al PLDM va elabora modificări la Codul Fiscal la capitolul taxe locale Vlad Filat a participat la deschiderea sălii de Judo la Centrul Sportiv din Costeşti