Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM l-a omagiat pe regretatul Grigore Vieru

|versiune pentru tipar||
PLDM / 18 ianuarie 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La cinci ani de la trecerea în nefiinţă a poetului Grigore Vieru, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, împreună cu deputaţi şi tineri liberal-democraţi, a depus flori la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor.

Vlad Filat a declarat că, şi după 5 ani, golul lăsat de dispariţia marelui poet nu a putut fi suplinit.

“Am avut marea onoare să îl cunosc personal pe Grigore Vieru, un OM MARE în sensul direct al cuvântului, un mare patriot şi luptător. Dacă ar mai fi trăit, Grigore Vieru ar fi luptat în continuare pentru ceea ce a luptat toată viaţa: pentru liberate, adevăr, pentru neam. Eu îmi amintesc de poet permanent, m-a legat şi mă leagă foarte multe de acest om. Fiecare dintre noi, indiferent de activitatea pe care o practicăm, trebuie să apreciem opera şi omul care a fost şi va fi Grigore Vieru. Acest lucru este cel mai important”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a mai spus că este foarte greu să evidenţiezi o poezie din şiragul rar şi preţios de versuri scrise de Grigore Vieru.

“Fiecare poezie are valoarea sa, iar întreaga operă este inestimabilă. Grigore Vieru a ştiut într-un mod absolut deosebit şi irepetabil să poată scrie şi să ridice la valoarea pe care o merită femeia. Fie că este vorba de mamă, soţie, fiică,” a declarat Vlad Filat.

Ulterior, preşedintele PLDM şi deputatul Chiril Luchinschi au mers la mormântul poetului şi au aprins o lumânare în amintirea lui Grigore Vieru.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat l-a vizitat pe Gheorghe Urschi Ajutor pentru o familie numeroasă