Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

S-a dat startul procesului de modificare a Codului Audiovizualului

|versiune pentru tipar||
PLDM / 25 ianuarie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Comisia parlamentară cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, prezidată de deputatul PLDM, Chiril Lucinschi, a organizat astăzi, 24 ianuarie, consultări publice asupra propunerilor de modificare a Codului Audiovizualului.

“Amendamentele propuse au fost elaborate în vederea stabilirii unui raport echitabil între distribuitorii de servicii şi radiodifuzori, care în varianta actuală a normei audiovizuale nu este reglementat foarte clar, însă este foarte important pentru o bună funcţionare a pieţei audiovizualului din Republica Moldova. Anume din aceste motive, am înaintat o propunere conceptuală, pentru ca mai întâi să consultăm opinia părţilor vizate, după care, să venim cu un proiect bun şi eficient.” a menţionat Chiril Lucinschi, preşedintele Comisiei parlamentare cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media.

Participanţii la dezbatere au analizat atât conceptul proiectului de modificare a Codului audiovizualului al Republicii Moldova, elaborat de către membrii Coaliţiei Pro-Europene, dar şi iniţiativa legislativă înregistrată de membrii fracţiunii PCRM.

La consultările publice au fost prezenţi toţi subiecţii vizaţi: deputaţi, membri ai Consiliului Coordonator al Audiovizualului, reprezentanţii Asociaţiei Naţionale Patronale a Radiodifuzorilor din Republica Moldova(ANPR), reprezentanţii distribuitorilor de servicii, precum şi reprezentanţii ONG-urilor de media. Participanţii au avut opinii diferite cu privire la modificările propuse, însă majoritatea s-au pronunţat pentru necesitatea stringentă de reglementare a raportului dintre distribuitorii de servicii şi radiodifuzori.

“Este important ca statul să asigure accesul fiecărui cetăţean la informaţia furnizată de serviciile media, iar în acest sens, propunerile concept de modificare a Codului audiovizualului, discutate azi, sunt binevenite”, a declarat Tatiana Gumeni, juristul ANPR.

Recomandările expuse în cadrul dezbaterii publice vor fi colectate, pentru a fi examinate şi analizate, iar ulterior, legislatorii vor veni cu un proiect de lege de modificare a Codului audiovizualului bine definitivat.

Sursa: www.pldm.md

Medicii liberal-democraţi din Orhei s-au întrunit în şedinţă Conferinţa comună PLDM — Fundaţia Jarl Hjalmarson