Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Conferinţa comună PLDM — Fundaţia Jarl Hjalmarson

|versiune pentru tipar||
PLDM / 25 ianuarie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 25 ianuarie, la Chişinău, s-a desfăşurat Conferinţa “Ideologie şi Elaborarea Politicilor”, organizată de PLDM şi Fundaţia Jarl Hjalmarson din Suedia. La conferinţă au participat Gustaf Hoffstedt, membru al Parlamentului Regatului Suediei, reprezentant al Partidului Moderat; James Marriott din Marea Britanie, secretar general-adjunct al Uniunii Internaţionale Democrate; Mariana Ehrenkrona, manager de proiect al Fundaţiei Jarl Hjalmarson, tineri membri ai Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Lucrările conferinţei au fost salutate de preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, care a exprimat recunoştinţă Fundaţiei Jarl Hjalmarson, dar şi Regatului Suedez pentru suportul oferit.

“Suedia este o ţară prietenă cu care avem relaţii vechi, istorice şi care ne acordă sprijin constant şi necondiţionat. Să nu uităm că ideea Parteneriatului Estic a fost lansată de Suedia şi Polonia, iar negocierile în vederea semnării Acordului de Asociere şi de Liber Schimb le-am început împreună cu ministrul de Externe, Carl Bildt, în perioada când Suedia deţinea preşedinţia UE. Relaţiile bune între ţări noastre au la bază şi colaborarea la nivel de partide, PLDM fiind membru cu statut de observator în PPE, care reprezintă ţările membre ale Uniunii Europene. Este foarte important să aprofundăm relaţiile interpartinice. Modalităţi sunt diferite, una dintre care este şi cea la care participăm”, a menţionat Vlad Filat.

Conferinţa a fost organizată în câteva sesiuni, care au avut mai multe tematici: definirea democraţiei şi a pilonilor săi; elaborarea politicilor şi situaţia democraţiei în Moldova; statul de drept şi lupta cu corupţia.

Este pentru prima dată când Fundaţia Jarl Hjalmarson organizează la Chişinău un asemenea eveniment în colaborare cu PLDM.

Fundaţia Jarl Hjalmarson este afiliată cu Partidul Moderat, al doilea ca mărime partid aflat la guvernare în Suedia. Fundaţia colaborează cu partidele de centru-dreapta, membre ale Partidului Popular European (PPE) şi ale Uniunii Internaţionale Democrate (IDU).

Sursa: www.pldm.md

S-a dat startul procesului de modificare a Codului Audiovizualului Mesaj de Ziua Internaţională a Holocaustului