Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Încă un Centru de Sănătate a fost inaugurat azi

|versiune pentru tipar||
PLDM / 11 februarie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Angajamentul Partidului Liberal Democrat din Moldova pentru sistemul de sănătate este modernizarea infrastructurii şi dotarea spitalicească, dar şi facilitarea accesului cetăţenilor la serviciile medicale de calitate. Declaraţia a fost făcută de preşedintele PLDM, Vlad Filat, la darea în exploatare a Centrului de Sănătate din satul Talmaza, raionul Ştefan Vodă.

Vlad Filat a spus că, în 2014, se vor construi noi centre de sănătate care vor contribui la modernizarea sistemului respectiv din Republica Moldova.

“În perioada 2009–2013, s-au construit ori reconstruit 78 de centre de sănătate în sate, din totalul de 78. Aceasta a asigurat pentru 1,2 milioane cetăţeni accesul calitativ la asistenţă medicală mai aproape de casă, iar circa 400 de medici şi 1200 de asistente medicale lucrează în condiţii moderne. În 2014, vom extinde reţeaua de centre de sănătate, vom crea 10 laboratoare regionale de sănătate publică, iar acest lucru va spori atât operativitatea intervenţiilor medicale, cât şi calitatea serviciilor oferite”, a spus Vlad Filat.

Prezent la eveniment, directorul CNAM, Mircea Buga, a felicitat comunitatea cu ocazia deschiderii Centrului de Sănătate şi a asigurat cadrele medicale că, în scurt timp, instituţia va fi dotată complet cu echipamentul necesar.

Centrul de Sănătate din satul Talmaza, raionul Ştefan Vodă acordă asistenţă medicală primară pentru 6760 mii de locuitori. Edificiul nou al Centrului a fost construit timp de un an prin proiectul Băncii Mondiale, costul lucrărilor constituind circa 2,3 milioane de lei.

Directorului Centrului de Sănătate, Ion Tabârnat a spus că asistenţa medicală primară este asigurată de către 4 medici de familie şi 12 asistenţi medicali.

Tot astăzi, preşedintele PLDM, Vlad Filat, împreună cu viceministrul Sănătăţii, Octavian Grama, a vizitat şi Centrul de Sănătate din Crocmaz, care deserveşte 3 mii de cetăţeni şi biserica aflată în proces de construcţie. De asemenea, Vlad Filat a făcut un scurt popas la grădiniţa din sat, frecventată de 140 de copii, şi a discutat cu educatorii despre necesităţile instituţiei. La sfârşitul vizitei în satul Crocmaz, Vlad Filat a avut o întrevedere cu preşedinţii organizaţiilor primare PLDM.

Sursa: www.pldm.md

Membrii TLDM deszăpezesc Moldova în cadrul acţiunii “Pune mâna pe lopată” APL răspund apelului PLDM