Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat — în vizită de lucru în raionul Teleneşti

|versiune pentru tipar||
PLDM / 13 februarie 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 13 februarie, Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a efectuat o vizită de lucru în raionul Teleneşti. Pe parcursul vizitei, liderul liberal-democrat a fost însoţit de preşedintele Organizaţiei Teritoriale a PLDM, Vadim Lelic şi preşedintele raionului Teleneşti, Boris Burcă. Vlad Filat a mers în satele Sărătenii Vechi, Nucăreni, Scorţeni, Chiştelniţa şi Negureni. Vlad Filat s-a asigurat că proiectele demarate în perioada când ocupa funcţia de premier au fost implementate cu succes.

În cadrul vizitei, Vlad Filat s-a deplasat la liceul Teoretic “Vasile Anestiade” din satul Sărătenii Vechi, care este frecventat de 342 de elevi, unde s-a familiarizat cu condiţiile din incinta instituţiei şcolare, a discutat cu profesorii despre problemele cu care se confruntă şi a identificat anumite soluţii. Primarul s. Sărătenii Vechi, Iurie Tulgară, l-a informat pe Vlad Filat că în anul trecut instituţia şcolară a fost dotată cu bănci, scaune şi dulapuri pentru clase. Banii pentru procurarea mobilierului au fost alocaţi de Ministerul Educaţiei.

Vlad Filat a spus că este foarte important să fie create condiţii moderne pentru copii şi a mulţumit profesorilor pentru munca pe care o depun zi de zi în educarea tinerei generaţii.

Liderul PLDM a vizitat gimnaziul şi grădiniţa din satul Nucăreni. La gimnaziu, Vlad Filat a promis că va dota sala de informatică cu calculatoare, iar la instituţia preşcolară va aduce jucării.

În satul Scorţeni, liderul liberal-democrat a vizitat grădiniţa reparată, conectată la reţeaua de apă şi cu sistem de încălzire autonomă. Vlad Filat a spus că este imperios ca instituţia preşcolară să fie conectată la sistemul de canalizare în primăvara anului 2014.

Preşedintele PLDM a fost şi în satul Chiştelniţa, unde a vizitat grădiniţa şi gimnaziul “Tudor Brădescu”. Vlad Filat a discutat cu profesorii, elevii şi i-a îndemnat să înveţe bine pentru a acumula cât mai multe cunoştinţe, pe care ulterior să le aplice în practică.

Primarul satului, Constantin Ciobanu, i-a comunicat liderului PLDM că grădiniţa a fost reconstruită în 2013 şi conectată la canalizare, sistem de iluminare şi construit blocul sanitar. Iar gimnaziul a fost dotat cu sistem de încălzire pe biomasă şi echipament pentru sala de forţă.

La sfârşitul vizitei, în satul Negureni, liderul liberal-democrat a avut o şedinţă de lucru cu membrii organizaţiilor primare din Teleneşti, Negureni, Chiştelniţa, Scorţeni, Nucăreni, Sărătenii Vechi.

Vlad Filat s-a arătat mulţumit de faptul că autorităţile locale implementează cu succes proiectele demarate, lucru care va beneficia la îmbunătăţirea condiţiilor de trai pentru cetăţeni.

La Teleneşti va fi mai multă ordine publică

Astăzi, 13 februarie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a participat la deschiderea unui sector de poliţie model în or.Teleneşti. La eveniment au mai fost prezenţi ministrul de Interne, Dorin Recean, primarul or. Teleneşti, Vadim Lelic, preşedintele raionului Teleneşti, Boris Burcă, poliţişti, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile.

Sectorul de Poliţie nr.1 din or. Teleneşti, în care vor activa 5 posturi de poliţie, va deservi 18.836 de cetăţeni din or. Teleneşti şi localităţile: Mihalaşa, Mihalaşa Nouă, Bogzeşti, Budăi, Crăsnăşeni, Ineşti, Băneşti şi Băneştii Noi. În cadrul sectorului de poliţie activează 7 ofiţeri de sector, 5 şefi de post şi 2 colaboratori ai serviciului investigaţii.

În cadrul ceremoniei de deschidere, Vlad Filat a spus că reforma poliţiei a reprezentat de la bun început o prioritate.

“Noi dorim să trăim cu sentimentul ca viaţa noastră este în securitate. Pentru a avea această siguranţă, trebuie ca poliţiştii să aibă condiţii care să le permită să-şi facă onest datoria. Dincolo de aceasta, este o mare responsabilitate, dar şi onoare să asiguraţi ordinea publică, securitatea oamenilor, să combateţi criminalitatea şi corupţia. Vă doresc succes”, a spus Vlad Filat.

La rândul său, ministrul de Interne, Dorin Recean, a subliniat că anul 2014 eforturile şi investiţiile vor fi îndreptate spre organizarea unor sectoare de poliţie de acest gen.

“Toate sectoarele trebuie să fie echipate corespunzător şi să aibă instrumentarul necesar de lucru. Vreau să mulţumesc pe această cale preşedintelui PLDM, deputaţilor liberal-democraţi pentru că aţi insistat să fie votat proiectul ce prevede majorări salariale pentru poliţişti din 1 ianuarie 2014. Este o recunoaştere e rezultatelor pe care le-a realizat poliţia în ultimul an şi reprezintă un credit de încredere”, a spus Recean.

Primarul de Teleneşti, Vadim Lelic, a profitat de prezenţa ministrului de Interne şi a intervenit cu propunerea de a prevedea implementarea unui proiect de instalare a camerelor video în oraş, ceea ce va ajuta poliţiştii la asigurarea ordinii publice.

Vlad Filat a donat sectorului de poliţie un automobil care, împreună cu maşina oferită de MAI, va facilita munca oamenilor legii.

Pentru reparaţia edificiului sectorului de poliţie Nr. 1 din Teleneşti, inclusiv a celor 7 birouri, care ulterior au fost dotate cu mobilier, calculatoare, copiatoare, imprimantă, safeuri metalice, au fost alocaţi 352 mii lei. În următorii doi ani vor fi inaugurate încă 200 de sectoare de poliţie.

Aflat la Teleneşti, Vlad Filat a vizitat Gimnaziul “Mihai Eminescu”, în care învaţă 620 de elevi şi a discutat cu profesorii.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat salută decizia LIBE Discursul preşedintelui fracţiunii parlamentare a PLDM la deschiderea sesiunii parlamentare de primăvară-vară 2014