Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM a adus un omagiu poetului Grigore Vieru

|versiune pentru tipar||
PLDM / 14 februarie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 14 februarie, poetul Grigore Vieru ar fi împlinit vârsta de 79 de ani.

Cu această ocazie, la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor literaturii române au venit să-i aducă un omagiu preşedintele PLDM, Vlad Filat, prim-vicepreşedintele, premierul Iurie Leancă, deputaţi şi miniştri liberal-democraţi.

Cărţi poştale cu versuri de Grigore Vieru

Vineri, 14 februarie, Tineretul Liberal Democrat din Moldova a organizat un eveniment naţional, dedicat împlinirii a 79 ani de la naşterea poetului Grigore Vieru.

Pentru a promova operele poetului, tinerii au oferit trecătorilor cărţi poştale în scopul de a le completa şi transmite celor dragi, acestea fiind însoţite de versurile lui Grigore Vieru.

Lansarea acţiunii a avut loc la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor. Primele poezii au fost expediate de către preşedintele PLDM, Vlad Filat, şi de vicepreşedinţii: Liliana Palihovici şi Valeriu Streleţ.

“Această acţiune se desfăşoară în cadrul programului Agenda Culturală 2014. Prin acest program, ne dorim să promovăm valorile naţionale, tradiţiile, operele poeţilor şi scriitorilor noştri”, a menţionat Andrei Spânu, preşedintele TLDM.

Acţiunea a continuat în universităţile din Chişinău şi în centrele raionale din ţară. Cluburile Studenţeşti Liberal Democrate au fost lângă studenţi în această zi, în fiecare universitate fiind instalată câte o cutie poştală. “Tinerii sunt foarte receptivi. Aceştia transmit mesaje părinţilor, rudelor, prietenilor”, a spus Vasile Şaramet, organizator al evenimentului la Universitatea de Stat din Moldova.

În cadrul acţiunii, au fost scrise peste 15000 de cărţi poştale, care urmează să fie distribuite în întreaga ţară.

Cărţi poştale cu versuri de Grigore Vieru şi la Anenii Noi

La data de 13 şi 14 februarie, Tineretul Liberal Democrat din raionul Anenii Noi s-a raliat evenimentului naţional, dedicat împlinirii a 79 ani de la naşterea poetului Grigore Vieru.

În aceste două zile, tinerii liberal-democraţi au oferit posibilitate cetăţenilor de a-şi felicita persoanele dragi, prin intermediul unor cărţi poştale, cu frumoasele versuri ale lui Grigorie Vieru.

Evenimentul a avut loc în primăriile, punctele medicale şi în toate instituţile de învăţământ din întreg raionul.

“Cetăţenii au nevoie de astfel de acţiuni care contribue la o mai bună cunoaştere a culturii naţionale, a personalităţilor care au promovat şi au cântat limba română, libertatea şi dragostea de ţară”, a menţionat Ion Gnilenco, liderul TLDM din Anenii Noi.

Sursa: www.pldm.md

Discursul Prim-ministrului Iurie Leancă în cadrul şedinţei inaugurale a sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului Curs de instruire pentru asistenţii deputaţilor