Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

TLDM susţine dreptul suveran al poporului ucrainean de a alege calea de dezvoltare europeană

|versiune pentru tipar||
PLDM / 17 februarie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În perioada 14–16 februarie, Tineretul Liberal Democrat din Moldova s-a alăturat unei vizite de studiu a situaţiei de pe Euromaidan, Kiev, a reprezentanţilor organizaţiilor membre EDS (PPE) din Suedia, Croaţia, Germania, Olanda, Norvegia şi Estonia.

Andrei Spânu, preşedintele TLDM, şi Ghenadie Vîrtos, secretarul internaţional al TLDM au vizitat orăşelul opoziţiei şi clădirile administrative din centrul Kievului, controlate de mişcarea pro-europeană, precum şi au avut întruniri cu reprezentanţi ai opoziţiei: Stanislav Kutsenko, preşedintele Asociaţiei Studenţilor din Ucraina; Andriy Fischuk, organizator Euromaidan din partea partidului UDAR, Andriy Parubiy, liderul mişcării de auto-apărare de pe Euromaidan.

Pe scena principală de pe Euromaidan, alături de partenerii europeni, delegaţia TLDM a adresat un mesaj de susţinere manifestanţilor pro-europeni.

“Noi am trecut prin aceeaşi luptă pentru valorile europene în 2009 şi am învins, de aceea sunt sigur că şi voi veţi învinge. Tineretul din Moldova este alături de voi şi susţine dreptul suveran al poporului ucrainean de a-şi alege calea europeană de dezvoltare”, a declarat Andrei Spânu, preşedintele TLDM.

“Tinerii din ţara noastră vă admiră pentru curajul şi dedicaţia cu care luptaţi pentru libertate şi democraţie şi vă doresc să duceţi lupta la bun sfârşit, să vă recâştigaţi drepturile pentru care luptaţi” a menţionat Ghenadie Vîrtos, secretarul internaţional al TLDM.

Mişcarea Euromaidan reprezintă protestele anti-guvernamentale şi pro-europene din Piaţa Independenţei din Kiev şi cartierele administrative alăturate, care au izbucnit pe 21 noiembrie 2013, după ce guvernul ucrainean a renunţat la parcursul de integrare europeană a ţării.

Sursa: www.pldm.md

Valeriu Streleţ întreprinde o vizită la Bruxelles Vlad Filat a participat la darea în exploatare a Centrului de Sănătate din Valea Perjei