Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: Este cumplit ca Ucraina să se transforme într-o pată de sânge pe harta Europei

|versiune pentru tipar||
PLDM / 19 februarie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Evenimentele tragice din Ucraina, soldate cu moartea a câteva zeci de oameni, au zguduit întreaga lume.

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, şi-a exprimat solidaritatea deplină cu poporul ucrainean şi a declarat că această criză trebuie depăşită cu calm şi raţiune.

“Este absolut inadmisibil ceea s-a întâmplat în Ucraina, sub acoperirea nopţii. Vărsarea de sânge, indiferent de explicaţii, reprezintă un lucru extrem de grav şi nu trebuie încurajat sub nicio formă. Autorităţile de la Kiev trebuie să înţeleagă acum că orice om, care îşi cere drepturile, trebuie ascultat, dar nu redus la tăcere! Este cumplit ca Ucraina să se transforme într-o pată de sânge pe harta Europei, oamenii trebuie să se simtă liberi şi în deplină securitate în ţara pe care o iubesc”, a declarat Vlad Filat.

Preşedintele PLDM a mai declarat că libertatea, drepturile cetăţenilor, viitorul european — sunt valori care nu pot fi strangulate prin violenţă, or, nu poţi lupta împotriva propriului popor.

Sursa: www.pldm.md

Grupul parlamentar al PPE în Parlamentul European va susţine abolirea regimului de vize Declaraţia Tineretului Liberal Democrat din Moldova faţă de violenţele din Kiev, Ucraina