Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Declaraţia Tineretului Liberal Democrat din Moldova faţă de violenţele din Kiev, Ucraina

|versiune pentru tipar||
PLDM / 20 februarie 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Tineretul Liberal Democrat din Moldova urmăreşte cu îngrijorare evoluţiile politice recente din ţara noastră vecină — Ucraina. Tinerii din Moldova, împreună cu întreaga comunitate europeană şi internaţională, sunt revoltaţi de rezultatele tragice ale confruntărilor dintre forţele de ordine şi protestatari care au avut loc în ultima perioadă şi care s-au soldat cu zeci de morţi şi sute de răniţi.

Imaginile violente au făcut înconjurul lumii şi au lăsat impresii adânci în conştiinţa tuturor oamenilor de bună credinţă care pledează pentru libertate, democraţie şi drepturile omului. Aceste acţiuni au trezit sentimente cunoscute în memoria tinerilor din Republica Moldova, care au luptat pentru drepturile lor pe 7 aprilie 2009. Suntem profund indignaţi că violenţa este aplicată împotriva poporului care îşi cere drepturile în mod legitim şi justificat.

Un Guvern nu poate lupta împotriva propriului popor a cărui voinţă trebuie să o reprezinte.

În acest context:

Tineretul Liberal Democrat din Moldova rămâne a fi un susţinător activ al valorilor şi drepturilor europene, suntem alături de poporul ucrainean în acest clipe grele şi exprimăm sincerele noastre condoleanţe rudelor celor decedaţi.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat: Este cumplit ca Ucraina să se transforme într-o pată de sânge pe harta Europei Vlad Filat: Vom lansa o campanie de informare comună despre integrarea europeană