Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Valeriu Streleţ a discutat cu ziarişti din Belarus

|versiune pentru tipar||
PLDM / 26 februarie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, a avut o întrevedere cu un grup de jurnalişti din Belarus, care au vizitat Republica Moldova pentru realizarea unui studiu, în cadrul proiectului susţinut de Centrul “Free Press Unlimited” din Olanda. Echipa de jurnalişti a ţinut să afle ce perspective s-au deschis pentru Republica Moldova odată cu includerea în Parteneriatul Estic, dar mai ales după parafarea Acordului de Asociere cu UE.

Valeriu Streleţ a făcut o prezentare a celor mai importante realizări ale ţării noastre în procesul de apropiere de UE, reformele implementate, amintind în context de liberalizarea regimului de vize ce urmează a fi votată, joi, de Parlamentul European. Streleţ a accentuat că, prin consecvenţă în acţiuni, Republica Moldova va demonstra că integrarea europeană se poate realiza.

Referindu-se la relaţiile Republicii Moldova şi Belarus, liderul fracţiunii PLDM a opinat că acestea ar putea fi stimulate la nivel parlamentar, prin organizarea unor schimburi de delegaţii.

“Vom avea posibilitatea să discutăm cu colegii din Belarus despre acţiunile întreprinse de R. Moldova în procesul de integrare europeană. În perspectiva asocierii politice şi integrării economice în UE, sunt convins că vor fi descoperite noi oportunităţi de cooperare cu partea belarusă. Deocamdată, noi doar am parafat Acordul de Asociere cu UE de la Vilnius, urmează logic semnarea acestuia în Letonia, la următoarea reuniune a Parteneriatul Estic, lucru pe care noi mizăm mult”, a declarat preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM.

Valeriu Streleţ a menţionat că, deşi a efectuat o singură vizită în parlamentul de la Minsk, şi-a creat o impresie bună despre colegii belaruşi.

“Am amintiri pozitive despre vizita efectuată în luna mai 2011, la Parlamentul din Belarus. Am discutat constructiv cu colegii de acolo despre posibilităţile de extindere a cooperării bilaterale în sectorul agroindustrial, intensificarea schimburilor comerciale etc”, a menţionat Valeriu Streleţ.

La întâlnirea cu jurnaliştii din Belarus au participat şi deputaţi din celelalte fracţiuni ale Coaliţiei Pro-Europene.

Sursa: www.pldm.md

Administraţiile locale continuă să subscrie apelului PLDM Vlad Filat a avut o întrevedere cu conducerea Academiei “Ştefan cel Mare”