Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a avut o întrevedere cu conducerea Academiei “Ştefan cel Mare”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 26 februarie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 26 februarie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a avut o întrevedere cu Consiliul de administraţie al Academiei “Ştefan cel Mare” a MAI. În cadrul şedinţei de lucru, au fost abordate subiecte ce vizează activitatea instituţiei, planurile de viitor, precum şi procesul de implementare a reformelor.

Vlad Filat a apreciat munca colectivului profesoral al academiei în educarea tinerei generaţii de poliţişti.

“Republica Moldova are nevoie de poliţişti bine pregătiţi, oneşti, cu o imagine cât mai pozitivă în societate. Oamenii au nevoie să se simtă în siguranţă, iar pentru aceasta trebuie să aibă încredere în organele de drept. Statul va depune efort maxim să creeze condiţii optime pentru ca oamenii legii să-şi poată exercita meseria la cel mai înalt nivel”, a spus liderul PLDM.

Vlad Filat a menţionat că MAI implementează cu succes reforma Poliţiei, ceea ce va duce la modernizarea Republicii Moldova.

La rândul său, rectorul Academiei “Ştefan cel Mare”, Simion Carp, a precizat că instituţia se dezvoltă şi se modernizează. Numai în 2013, Academia “Ştefan cel Mare” a fost reacreditată în calitate de instituţie din domeniul ştiinţei şi inovării şi posedă capacităţi instituţionale în domeniul elaborării planurilor de învăţământ, curriculum-urilor de instruire, conform necesităţilor MAI. Academia este recunoscută în calitate de instituţie competitivă la nivel internaţional.

La întâlnirea liderului PLDM cu Consiliul de administraţie al Academiei “Ştefan cel Mare” a fost prezent şi vicepreşedintele Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică, Alexandru Cimbriciuc.

Sursa: www.pldm.md

Valeriu Streleţ a discutat cu ziarişti din Belarus 70 de tineri au aderat la TLDM