Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Declaraţia PLDM cu privire la situaţia din Ucraina

|versiune pentru tipar||
PLDM / 4 martie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova constată cu profundă îngrijorare că evoluţiile dramatice din Ucraina pot conduce la o catastrofă umanitară de proporţii, cu consecinţe greu de estimat nu doar pentru Ucraina, ci şi pentru toate ţările din regiune, inclusiv pentru Republica Moldova.

Reafirmăm solidaritatea noastră cu poporul suveran al Ucrainei în efortul său de a păstra unitatea teritorială a statului, de a construi o Ucraină democrată şi europeană.

Calificăm decizia Federaţiei Ruse din 1 martie 2014 privind introducerea forţelor militare în Ucraina drept un atac la suveranitatea şi independenţa acestui stat şi o violare a principiilor dreptului internaţional.

Considerăm imperativă respectarea de către Federaţia Rusă a tuturor convenţiilor care asigură suveranitatea Ucrainei, precum şi încetarea oricăror acţiuni provocatoare menite să submineze pacea şi stabilitatea în regiune.

Solicităm Organizaţiei Naţiunilor Unite, OSCE, Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii să aplice cât mai rapid toate instrumentele necesare pentru depăşirea crizei din Ucraina, luând în calcul şi impactul posibil al acesteia asupra securităţii şi stabilităţii Republicii Moldova.

Facem apel către societatea civilă, partidele politice să manifeste solidaritate cu poporul ucrainean şi să condamne tentativele de subminare a suveranităţii, independenţei şi unităţii teritoriale a Ucrainei.

Sursa: www.pldm.md

TLDM a semnat declaraţia YEPP în legătură cu decizia privind intervenţia militară în Ucraina Ştefan Creangă este şeful staff-ului electoral al PLDM