Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Femeile liberal-democrate din Făleşti au discutat despre avantajele integrării RM în UE

|versiune pentru tipar||
PLDM / 6 martie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 6 martie, peste 80 de doamne liberal-democrate din raionul Făleşti au participat la masa rotundă “Împreună pentru o Moldova europeană”, campanie iniţiată de Organizaţia de Femei a Partidului Liberal Democrat din Moldova.

În debutul evenimentului, preşedinta Organizaţiei de Femei din Făleşti, Lilia Osoianu, a salutat prezenţa invitaţilor speciali: vicepreşedintele PLDM, Octavian Grama, şi secretarul politic al Organizaţiei de Femei, Nighina Azizov.

Octavian Grama a declarat că prioritatea de integrare europeană a Republicii Moldova rămâne a fi una fundamentală pentru PLDM şi a îndemnat participantele la masa rotundă să discute mai activ cu cetăţenii din comunităţile pe care le reprezintă.

“Este important să transmitem mesajele pozitive cât mai activ. Suntem, istoric, în inima Europei şi suntem europeni”, a spus Octavian Grama.

În context, Nighina Azizov a prezentat priorităţile Organizaţiei de Femei a PLDM pentru anul 2014, şi a vorbit despre avantajele integrării Republicii Moldova în spaţiul comunitar.

“În cadrul acestei campanii putem informa fiecare cetăţean din RM, indiferent de culoarea politică, că integrarea în Uniunea Europeană este un proces care va aduce doar beneficii ţării noastre”, a spus secretarul politic al Organizaţiei de Femei.

De asemenea, la eveniment a participat preşedintele Organizaţiei Teritoriale Făleşti, Liubomir Secară, primari, consilieri locali şi raionali ai PLDM.

Evenimentul a culminat cu un mărţişor muzical, oferit în dar femeilor cu ocazia zilei de 8 martie.

Femeile liberal-democrate din Nisporeni s-au angajat să promoveze mesajul pro-european

Pe data de 6 martie, Organizaţia de Femei Nisporeni a PLDM a organizat masa rotundă cu genericul “Împreună pentru o Moldovă europeană”. La acest eveniment au participat peste 100 de femei, reprezentante ale organizaţiilor primare din raion.

În calitate de invitat de onoare a fost prezent vicepreşedintele PLDM, Vadim Pistrinciuc, care a subliniat importanţa succeselor obţinute de PLDM în procesul de integrare europeană. În acest context, Pistrinciuc a explicat beneficiile asocierii cu Uniunea Europeană, importanţa continuării reformelor şi distrugerea miturilor despre aşa-zisele dezavantaje şi riscuri ale integrării europene, tirajate de comunişti şi acoliţii lor. Pistrinciuc a punctat că este imperios necesară informarea corectă a opiniei publice în problema apropierii de UE, demararea unor campanii care să explice acest proces.

Preşedintele OT Nisporeni a PLDM, Valeriu Guţu, a accentuat contribuţia femeilor liberal-democrate în diseminarea mesajelor pro-europene şi le-a încurajat să fie în continuare active şi implicate.

La finalul mesei rotunde a fost adoptată o declaraţie cu privire la susţinerea procesului de integrare în UE. De asemenea, profitând de acest eveniment, OT Nisporeni a PLDM a felicitat doamnele prezente cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii.

Raionul Teleneşti s-a inclus în campania “Împreună pentru o Moldova europeană”

La 6 martie, peste 80 de doamne liberal-democrate din raionul Teleneşti au participat la masa rotundă “Împreună pentru o Moldova europeană”, campanie iniţiată de Organizaţia de Femei a Partidului Liberal Democrat din Moldova.

La eveniment au fost invitaţi deputatul Elena Frumosu şi directorul AIPA Petru Maleru, care au explicat beneficiile asocierii cu Uniunea Europeană şi au relatat despre paşii întreprinşi de PLDM în procesul de apropiere a Republicii Moldova de UE.

Preşedintele OT Teleneşti a PLDM, Vadim Lelic, şi preşedintele raionului, Boris Burcă, împreună cu primari, consilieri raionali au fost prezenţi la această activitate şi au felicitat femeile cu ocazia frumoaselor sărbători de primăvară, oferindu-le flori.

Ei au subliniat necesitatea participării active şi a reprezentării femeii în viaţa social-politică a ţării şi în structurile de conducere de toate nivelurile.

Sursa: www.pldm.md

AMF Chişinău a PLDM a sărbătorit Ziua Internaţională a Femeii Tineretul Liberal Democrat din Moldova — în susţinerea businessului mic şi mijlociu