Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Femeile liberal-democrate din sectorul Râşcani s-au raliat Campaniei “Împreună pentru o Moldova europeană”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 7 martie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Pe data de 5 martie curent, peste o sută de doamne-membre ale Organizaţiei de Femei sect. Râşcani, municipiul Chişinău, a Partidului Liberal Democrat din Moldova au participat la masa rotundă “Împreună pentru o Moldova europeană”, organizată în cadrul campaniei de informare a cetăţenilor privind beneficiile integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

La eveniment au fost invitaţi preşedintele Organizaţiei de Femei a PLDM, Liliana Palihovici, şi viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iulian Groza.

Participantele au avut ocazia să afle din prima sursă care sunt avantajele integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Pe parcursul mesei rotunde, femeile liberal-democrate au adresat viceministrului de resort zeci de întrebări. De asemenea, doamnele liberal-democrate au semnat Declaraţia Organizaţiei de Femei a PLDM pentru susţinerea şi promovarea parcursului european al Republicii Moldova.

Liliana Palihovici şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu faptul că femeile din Republica Moldova sunt interesate de progresele înregistrate de actuala guvernare la capitolul integrării europene.

“Sunt conştientă că avem un drum lung de parcurs, care implică multă muncă şi dedicare. Dar un lucru este cert: votul istoric din cadru Parlamentului European, din 27 februarie, a marcat o nouă etapă în relaţia Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. Sunt ferm convinsă că tot ce ne-am propus în cadrul PLDM va fi realizat în timp util, indiferent de obstacolele care vor apărea pe parcurs”, a spus Liliana Palihovici.

La sfârşitul mesei rotunde, femeile au fost felicitate de către preşedintele Organizaţiei Teritoriale din sectorul Râşcani, Ghenadie Dumanschi.

Campania “Împreună pentru o Moldovă europeană” a ajuns la Ocniţa

La 7 martie, circa 60 de doamne membre ale Organizaţiei de Femei Ocniţa a Partidului Liberal Democrat din Moldova au participat la masa rotundă “Împreună pentru o Moldovă europeană”, desfăşurată în cadrul campaniei de informare a cetăţenilor privind beneficiile integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

În calitate de invitaţi la eveniment au fost prezenţi secretarul politic al OF a PLDM, Nighina Azizov, şi ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean.

Din start, toate doamnele au fost felicitate cu ocazia zilei de 8 martie, au primit flori şi daruri din partea vicepreşedintelui PLDM, Petru Bodarev, şi preşedintelui Organizaţiei Teritoriale Ocniţa a PLDM, Valentina Gutium.

Despre avantajele şi beneficiile integrării europene le-a vorbit doamnelor prezente ministrul de Interne, Dorin Recean, care a răspuns la numeroase întrebări ale asistenţei.

La rândul său, Nighina Azizov a remarcat că femeile sunt un segment foarte important al societăţii, iar participarea lor în viaţa politică conduce la schimbări calitative şi contribuie la dezvoltarea tării.

De asemenea, doamnele liberal-democrate au semnat Declaraţia Organizaţiei de Femei a PLDM pentru susţinerea şi promovarea integrării europene a Republicii Moldova.

Sursa: www.pldm.md

Partenerii europeni ai TLDM felicită Republica Moldova şi PLDM pentru progresele în domeniul liberalizării regimului de vize Vlad Filat: Participarea femeii în viaţa politică este o necesitate