Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Partenerii europeni ai TLDM felicită Republica Moldova şi PLDM pentru progresele în domeniul liberalizării regimului de vize

|versiune pentru tipar||
PLDM / 7 martie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În perioada de 26 februarie — 2 martie, în capitala Ungariei, Budapesta, s-a desfăşurat Universitatea de Iarnă a Studenţilor Democraţi Europeni, (EDS) — organizaţia de studenţi a Partidului Popular European. La acest eveniment, alături de 57 de delegaţi din 26 de ţări europene, a fost prezentă şi delegaţia TLDM, din care au făcut parte Ana-Maria Cojocaru, Mihai Stipanov şi Nicolae Potorac.

Un subiect important al acestei reuniuni au fost evoluţiile pozitive din Republica Moldova. Biroul executiv EDS au felicitat Guvernul şi ţara noastră pentru votul pozitiv din Parlamentul European privind liberalizarea regimului de vize. În declaraţia EDS a fost menţionat rolul important pe care l-au avut în acest proces atât Partidul Liberal Democrat din Moldova, cât şi familia politică a Partidului Popular European. Delegaţia TLDM a mulţumit pentru susţinerea constantă oferită de către colegii din EDS pe tot parcursul procesului de apropriere a Republicii Moldova de Uniunea Europeană.

În cadrul evenimentului, participanţii au discutat despre programul electoral al Partidului Popular European pentru următoarele alegeri parlamentare, care vor avea loc între 22 şi 25 mai 2014. Au fost abordate experienţele şi strategiile politice din diferite campanii electorale, astfel cu experienţa lor s-au împărtăşit oaspeţii evenimentului: Patrick Kovacs, preşedintele Asociaţiei a Tinerilor Antreprenori din Ungaria (Fivozs), Emund Stoiber, ex-prim ministru al Bavariei, Philip Missfelder, preşedintele Organizaţiei de Tineret a CDU (Germania), Zoltan Illes, secretarul de stat ungar, responsabil de dezvoltarea mediului.

Participanţii la Universitatea de Iarnă a EDS au abordat şi situaţia din Ucraina. TLDM şi-a exprimat dezacordul faţă de acţiunile militare întreprinse de către Federaţia Rusă în peninsula Crimeea şi s-a alăturat apelurilor internaţionale de retragere imediată a trupelor ruseşti de pe teritoriul Ucrainei.

Tineretul Liberal Democrat din Moldova este membru cu drepturi depline a European Democrat Students (EDS) din vara anului 2012 şi urmează să fie admis în calitate de membru al YEPP în acest an.

Sursa: www.pldm.md

TLDM UTAG a organizat Love Time 3 Femeile liberal-democrate din sectorul Râşcani s-au raliat Campaniei “Împreună pentru o Moldova europeană”