Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: Avem nevoie de o propagandă pro-europeană

|versiune pentru tipar||
PLDM / 12 martie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a declarat că Republica Moldova nu are pe agendă aderarea la NATO. Declaraţia a fost făcută în contextul ideii lansate de senatorul american John McCain, cu privire la posibilitatea aderării Republicii Moldova la NATO pentru a putea contracara o posibilă agresiune militară a Rusiei.

“Republica Moldova este stat neutru sub aspect militar. Noi avem de rezolvat multe probleme, inclusiv reintegrarea ţării, avem un proces responsabil ce ţine de integrarea europeană, iar aderarea la NATO nu este pe agenda politică. În acelaşi timp, noi avem un Plan de acţiuni comun cu partenerii noştri NATO, care trebuie extins şi pe dimensiunea politică şi în vederea co-participării la diverse acţiuni de pacificare”, a spus Vlad Filat.

Declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă comune susţinută împreună cu liderii Coaliţiei Pro Europene.

În altă ordine de idei, Vlad Filat şi-a exprimat convingerea că spaţiul mediatic din Republica Moldova trebuie securizat.

“Cetăţenii trebuie să aibă parte de informaţii probate şi nu de minciuni. În ceea ce priveşte securitatea spaţiului mediatic, recunosc, că suntem vulnerabili. Spaţiul mediatic autohton este supus atacurilor şi din exterior, dar şi interior şi este evident că trebuie să acţionăm pentru a-l securiza. Este vorba de cei care se declară patrioţi, dar luptă împotriva propriului popor. Noi avem nevoie de o propagandă pro-europeană. Pot să vă spun că sunt invidios pe cei din Ucraina. Mă refer la presa lor. Fiecare mijloc mass-media a arborat drapelul ţării şi sprijină Ucraina în drumul său european”, a declarat Vlad Filat.

De asemenea, liderul PLDM a anunţat că, în urma deciziilor luate la Bruxelles, până pe data de 22 mai cetăţenii Republicii Moldova vor putea călători fără vize în Uniunea Europeană, iar sfârşitul lunii iulie este termenul real de semnare a Acordului de Asociere cu UE.

Sursa: www.pldm.md

TLDM a început programul de instruire pentru membrii noi Încă un primar a aderat la PLDM