Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat — în vizită de lucru în or. Comrat şi satul Etulia

|versiune pentru tipar||
PLDM / 14 martie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 14 martie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a efectuat o vizită de lucru în oraşul Comrat şi satul Etulia, unde a avut întâlniri cu cetăţenii. Pe parcursul vizitei, Vlad Filat a fost însoţit de deputatul liberal-democrat, Petru Vlah.

În oraşul Comrat, preşedintele PLDM s-a întâlnit cu colectivul de profesori şi studenţi de la Colegiul Pedagogic şi le-a vorbit despre faptul că decizia Uniunii Europene de a elimina vizele pentru cetăţenii Republicii Moldova.

“Cetăţenii moldoveni vor putea călători fără vize în UE pentru o perioadă de şedere de 90 de zile în şase luni. Decizia de astăzi încheie faza deliberativă a procedurii privind liberalizarea regimului de vize. După publicarea în jurnalul Uniunii Europene, ne aşteptăm ca această decizie să intre în vigoare cel târziu pe 25 mai. Este o victorie a tuturor cetăţenilor. A rămas foarte puţin, doar un pas şi vom putea călători liber în Europa. Încă un pas şi multe familii se vor reuni, iar copiii vor putea mai uşor să îşi revadă părinţii”, a spus Vlad Filat.

Referindu-se la domeniul educaţiei, Vlad Filat a remarcat că reforma demarată în domeniu este implementată pentru binele copiilor, care sunt viitorul ţării, iar adoptarea Codului Educaţiei rămâne a fi cel mai important obiectiv.

“Republica Moldova are nevoie de un sistem de educaţie calitativ, iar acei care sunt pentru copiat, nu vor reuşi să susţină cu succes examenele. Ţara are nevoie de profesionişti, nu de absolvenţi cu diplome”, a spus Vlad Filat şi i-a asigurat pe profesori şi elevi că toate reformele demarate în domeniul educaţiei, dar şi în altele vor fi implementate cu succes, iar cetăţenii vor putea să trăiască mai bine în Republica Moldova.

În satul Etulia, liderul PLDM a discutat cu oamenii subiecte ce vizează reformele din domeniul sănătăţii, agriculturii, precum şi situaţia social-politică din ţară. Vlad Filat a spus că pentru Republica Moldova medicina este un domeniu prioritar şi în anul 2014 sistemul medical se va moderniza în toată ţara.

“Pentru prima dată, în ultimii douăzeci de ani, în 2014, Ministerul Sănătăţii va da în exploatare câteva blocuri moderne de spitale şi anume: un bloc chirurgical nou la Spitalul Clinic Republican, două blocuri la Spitalul de Urgenţă — toate echipate la standarde europene. Angajamentul PLDM pentru sistemul de sănătate nu este doar de a moderniza infrastructura şi a dota spitalele, dar şi de a facilita accesul cetăţenilor la sănătate”, a spus Vlad Filat.

De asemenea, în cadrul întâlnirii au fost puse în discuţie subiecte ce vizează modalitatea de acordare a pensiilor, implementarea unor proiecte ce vizează reparaţia drumurilor, precum şi situaţia din domeniul vini-viticol.

Sursa: www.pldm.md

Încă un primar a aderat la PLDM Împreună cu femeile din Hânceşti pentru o Moldovă Europeană