Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Facebook Forum pentru Educaţie

|versiune pentru tipar||
PLDM / 20 martie 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, împreună cu ministrul Educaţiei, Maia Sandu, au fost gazdele unui Facebook Forum pentru Educaţie. Forumul s-a axat pe problemele actuale din sistemul de învăţământ, precum şi pe reformele din domeniul educaţiei. Vlad Filat şi Maia Sandu au răspuns la numeroasele întrebări adresate atât pe pagina de Facebook a evenimentului, precum şi de publicul prezent în sală: elevi, studenţi, profesori, jurnalişti, bloggeri etc.

Vlad Filat a argumentat tema Forumului prin importanţa educaţiei pentru dezvoltarea unei societăţi competitive şi armonioase, bazată pe valori general umane, în care legile funcţionează şi drepturile sunt respectate. Liderul PLDM şi-a exprimat convingerea că doar investind în educaţie şi implementând reforma în domeniu, Moldova va progresa. Această reformă vine să scoată şcoala din subiectivism şi să pună accentul pe cunoştinţe. În acest sens este absolut necesară adoptarea Codului Educaţiei care să răspundă solicitărilor timpului în care trăim, pentru a deveni competitivi şi a progresa în procesul de integrare europeană.

Ministrul Educaţiei a ţinut să sublinieze că schimbările în domeniu deja se simt. Maia Sandu a specificat că motto-ul reformei iniţiate este: “Să învăţăm pentru viaţă, nu pentru şcoală!”. Accentul urmează a fi pus pe aplicabilitatea cunoştinţelor şi pe competitivitatea tinerilor. Ministrul a subliniat că scopul unei reforme durabile în procesul educaţional din Republica Moldova este ca tinerii să conştientizeze că rolul şcolii este de a-i pregăti pentru viaţă şi nu de a fi într-o continuă goană după diplome obţinute cu orice preţ. În sistemul de valori european, educaţia de calitate se face pas cu pas, zi de zi, precum construcţia unei case, cărămidă cu cărămidă. Însă, în momentul în care cărămizile nu sunt aşezate temeinic la temelia construcţiei, aceasta se va dărâma. Tocmai de aceea reformele au drept finalitate formarea unor tineri stăpâni pe cunoştinţele acumulate, gata oricând să dea piept cu toate provocările vieţii.

Forumul a fost transmis în direct pe pagina oficială de Facebook a liderului PLDM, Vlad Filat, şi a Ministerului Educaţiei pentru ca cetăţenii să poată urmări evenimentul în direct, on-line. Înregistrarea evenimentului va putea fi găsită pe pagina oficială de Facebook a lui Vlad Filat.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat s-a întâlnit cu reprezentanţii ucrainenilor din Moldova Vlad Filat a participat la inaugurarea grădiniţei din satul Sârcova