Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a participat la inaugurarea grădiniţei din satul Sârcova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 21 martie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a participat la inaugurarea grădiniţei din satul Sârcova, raionul Rezina. Grădiniţa proaspăt renovată este frecventată de 60 de copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani. Pentru reconstrucţia instituţiei preşcolare s-au alocat 700 mii de lei, prin intermediul proiectului “Parteneriat Global pentru Educaţie”.

Directorul instituţiei, Natalia Covali, a menţionat că la Sârcova nu a funcţionat o grădiniţă de circa 22 de ani, de aceea evenimentul de azi este unul de amploare pentru întreg satul.

“Grădiniţa reprezintă o anexă a gimnaziului din sat. Din banii alocaţi am făcut reparaţii interioare, am schimbat geamurile şi uşile, am procurat mobilier. Acum avem o grădiniţă dotată cu tot echipamentul necesar pentru ca micuţii să se poată dezvolta. Mulţumim tuturor celor care au contribuit la finisarea acestui proiect”, a spus directorul grădiniţei.

În cuvântul de salut, preşedintele PLDM, Vlad Filat, a menţionat că monitorizează atent implementarea proiectelor iniţiate în anul 2012 pentru a se convinge că toate au finalitate, iar oamenii pot beneficia de condiţii mai bune de trai, fie că este vorba despre infrastructură, drumuri, fie obiecte de menire socială. Cu atât mai importantă este asigurarea unor condiţii decente pentru copii, care merită să aibă tot ce este mai bun. Vlad Filat a amintit obiectivul stabilit la nivel de ţară ca, până la sfârşitul anului 2015, toţi copiii din Republica Moldova de vârstă preşcolară să frecventeze o grădiniţă modernă.

“Pe parcursul anului curent vom pune un accent mai puternic pe modernizarea grădiniţelor şi acest lucru este posibil inclusiv graţie proiectului lansat în 2010 cu sprijinul guvernului României. Mă bucur că, dincolo de declaraţii şi stabilirea priorităţilor, noi reuşim să atingem rezultate concrete şi să oferim condiţii mai bune de dezvoltare şi educaţie copiilor”, a spus Vlad Filat.

Prezent la eveniment, ministrul Eeducaţiei, Maia Sandu, a menţionat că, prin intermediul proiectului Parteneriatul Global pentru Educaţie, din 2009 şi până în prezent au fost renovate şi dotate 41 de instituţii.

“Este un exemplu de proiect, în care cu mijloace relativ modeste reuşim să facem lucruri mari. Pentru minister, educaţia timpurie este şi va rămâne în continuare o prioritate. Ne-am asumat angajamentul să avem o instituţie preşcolară în fiecare localitate, oricât de mică ar fi aceasta, şi îl vom realiza. Dar nu ne oprim aici. Trebuie să facem investiţii şi în educatori, pentru că avem copii foarte isteţi, care au o mulţime de întrebări şi trebuie să avem oameni care se ridică la nivelul curiozităţii copiilor”, a spus Maia Sandu.

Deputatul PLDM, Nicolae Olaru, care este de baştină din Sârcova, a ţinut să-şi exprime emoţiile datorate acestui eveniment.

“Sunt fericit că există familii tinere care dau naştere la copii şi creează un viitor ţării noastre. Sperăm că noi, cei în vârstă, să fim capabili să creăm condiţii bune pentru ca micuţii să crească oameni culţi şi educaţi”, a spus deputatul.

S-a declarat mulţumită de rezultatul efortului depus şi primarul satului Sârcova, Nadejda Ciobanu.

Şi cum la casă nouă nu se vine cu mâna goală, preşedintele PLDM, Vlad Filat, a adus în dar copiilor un aragaz, frigider, două calculatoare şi multe jucării.

Sursa: www.pldm.md

Facebook Forum pentru Educaţie Vlad Filat salută anunţul făcut de Barroso