Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

La Şoldăneşti a avut loc masa rotundă “Împreună pentru o Moldovă Europeană”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 23 martie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La sfârşitul săptămânii trecute, în oraşul Şoldăneşti s-a desfăşurat masa rotundă cu genericul “Împreună pentru o Moldovă Europeană”, unde au participat 100 de femei din raion. De asemenea, la eveniment au fost prezenţi: deputatul PLDM, Maria Nasu, preşedintele raionului Şoldăneşti, Alexandru Reliţchi, secretarul Organizaţiei de Femei, Lidia Popescu, viceministrul Justiţiei, Sabina Cerbu, primari şi consilieri.

La deschiderea mesei rotunde, deputatul PLDM, Maria Nasu a vorbit femeilor liberal-democrate despre importanţa parcursului european al Republicii Moldova, semnificaţia şi avantajele Integrării Europene.

“La Vilnius, prin parafarea Acordului de Asociere, am primit o bilă albă pentru progresele pe care le-am înregistrat. Rezultatele bune în procesul de reforme interne au determinat decizia UE privind liberalizarea regimului de vize. Dar Summitul de la Vilnius nicidecum nu este sfârşit de cale, este un pas în drumul de europenizare a ţării care va continua cu semnarea Acordului de Asociere şi apoi ratificarea acestuia în Parlament sperăm în toamna lui 2014” a declarat liberal — democrata.

Maria Nasu a menţionat că eliminarea vizelor pentru cetăţenii moldoveni va reduce timpul de aşteptare în faţa consulatelor şi costurilor aferente călătoriei în spaţiul Schengen.

“Călătoria fără vize întruchipează în sine libertatea de circulaţie, unul din principiile fundamentale ale Uniunii Europene. În acest context, procesul de aprofundare a relaţiilor dintre UE şi RM va contribui cu siguranţă la îmbunătăţirea exerciţiului justiţiei şi la nivelul de respectare a libertăţilor fundamentale” a punctat Maria Nasu.

Dezbaterile au continuat în baza unor întrebări surpriză repartizate tuturor participantelor. Atmosfera pozitivă a evenimentului a continuat cu un concert susţinut de copiii de la şcoala muzicală din Şoldăneşti. Iar bărbaţii prezenţi la întrunire, au dăruit femeilor câte o floare, în semn de apreciere pentru succesele obţinute în activitatea lor.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a discutat cu cetăţenii din satele Mateuţi, Cinişeuţi şi Sârcova Tinerii din Floreşti şi Anenii Noi au participat la programul Tinerii Guvernează