Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

George Mocanu a participat la deschiderea Festivalului Zilele Basarabiei din Bucureşti

|versiune pentru tipar||
PLDM / 26 martie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Pe data de 25 martie, deputatul PLDM, George Mocanu a participat la deschiderea festivalului Zilele Basarabiei la invitaţia Organizaţiei Studenţilor Basarabeni din Bucureşti. Zilele Basarabiei se desfăşoară în perioada 25–30 martie, iar parlamentarul a avut un discurs în cadrul Conferinţei “Republica Moldova post-Vilnius. Liberalizarea regimului de vize”.

George Mocanu a vorbit tinerilor despre importanţa integrării europene, despre valorile noastre comune.

Parlamentarul a pus accent pe noile perspective ale Republicii Moldova, contextul geopolitic actual, noile provocări şi oportunităţi. În acelaşi context a scos în evidenţă faptul că în Republica Moldova este o deschidere mare faţă de tinerii care învaţă în România.

“Investitorii străini indică tot mai des problema lipsei forţei de muncă calificată. Eu cred că studenţii care învaţă în România sunt avantajaţi dacă revin acasă. Este o deschidere enormă în acest moment deoarece atât sectorul public cât şi cel privat are nevoie de cunoştinţele voastre”, a spus deputatul.

Conferinţa s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului din Bucureşti cu sprijinul Comisiei românilor de pretutindeni din Senatul României. Printre speakeri au fost Calin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului României, Renate Weber, europarlamentar; Viorel Badea, senator, Iurie Reniţă, ambasadorul Republicii Moldova în România, Mihai Răzvan Ungureanu — ex-premier al României, senator, Liliana Popescu, pro-rector la SNSPA, Dan Dungaciu, analist politic ş.a.

Deputatul PLDM George Mocanu a absolvit Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, România şi a fost preşedinte al Asociaţiei Tinerilor Basarabeni din România.

Sursa: www.pldm.md

Liderul PLDM, Vlad Filat a vizitat colegiul “Mondostud-Art” din Chişinău Ghenadie Ciobanu a solicitat Consiliului Europei susţinerea unor proiecte pilot de reconstrucţie a patrimoniului arhitectural