Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liderul PLDM, Vlad Filat a vizitat colegiul “Mondostud-Art” din Chişinău

|versiune pentru tipar||
PLDM / 26 martie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 26 martie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a vizitat colegiul “Mondostud-Art” din Chişinău, care este frecventat de 600 de studenţi. Liderul liberal-democrat a venit la colegiu pentru a discuta cu profesori şi studenţi despre reforma în educaţie, procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, angajarea în câmpul muncii.

Vlad Filat a vorbit studenţilor despre reforma în sistemul educaţional şi a menţionat că la moment se elaborează Codului Educaţiei. “Fără o educaţie performantă, nu vom putea să ne modernizăm. Moldova are nevoie de o societate dezvoltată”, a spus liderul PLDM.

Liderul PLDM a spus că este foarte bine că tânăra generaţie nu se mai orientează să studieze domeniile care doar sunt în vogă, dar învaţă pentru a obţine o profesie.

“În Republica Moldova investiţiile în note şi diplome nu mai au sens. Sunt apreciaţi şi angajaţi absolvenţii care au cunoştinţe. Noi am atras în ţară investitori care achită salarii foarte bune, dar din păcate nu avem specialişti calificaţi. Eu mă bucur că în cazul vostru situaţia e mai bună. Este foarte bine că toţi studenţii care absolvesc colegiul sunt angajaţi în câmpul muncii. Acest lucru înseamnă că în instituţie sunt profesori buni, care muncesc din greu pentru a transmite cât mai multe cunoştinţe discipolilor”, a spus Vlad Filat.

Preşedintele PLDM a vorbit şi despre regimul liberalizat de vize de care va beneficia Republica Moldova. “Singura noastră şansă este să ne integrăm în spaţiul valoric al Uniunii Europene. Pe 22 mai, cetăţenii, în baza paşaportul biometric, vor putea călători în toate ţările membre ale UE. Oamenii nu vor mai fi nevoiţi să stea ore întregi la consulate pentru a obţine o viză,” a spus liderul liberal-democrat.

Vlad Filat a discutat cu studenţii şi profesorii despre avantajele Acordului de Asociere şi de Liber Schimb.

Vizitând sălile de studii şi familiarizându-se cu cele mai reuşite lucrări ale studenţilor, directorul colegiului, Victor Sâli i-a mulţumit preşedintelui PLDM, Vlad Filat pentru cele 11 calculatoare şi a menţionat că tehnica este foarte utilă pentru studenţi. “De când suntem o instituţie privată acestea sunt primele cadouri pe care le-am primit. Tehnică va permite studenţilor să elaboreze lucrări calitative şi din acest considerent vă mulţumim”, a spus directorul şcolii.

De asemenea, în cadrul întrevederii au fost puse în discuţie probleme cu care se confruntă studenţii, precum şi identificate anumite soluţii de rezolvare.

Răspunzând solicitărilor profesorilor, preşedintele PLDM, Vlad Filat a promis că va dota cu o tablă interactivă colegiul, pentru ca studenţii să o poată folosi în procesul de studii.

La întrevedere a participat şi viceministrul Educaţiei, Loretta Handrabura.

La colegiul “Mondostud-Art” din Chişinău absolvenţii obţin o profesie de frizer-cosmetician, tehnician-bijutier, manager în servicii cosmetice.

Sursa: www.pldm.md

Încă 60 de copii din satele Cociulia şi Vişniovca vor merge la grădiniţă George Mocanu a participat la deschiderea Festivalului Zilele Basarabiei din Bucureşti