Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat — în vizită la Glodeni

|versiune pentru tipar||
PLDM / 1 aprilie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, însoţit de ministrul de Interne, Dorin Recean, preşedintele raionului Glodeni, Valeriu Ţarigradschi, şi deputatul PLDM, Lilian Zaporojan, a participat la inaugurarea sectorului de poliţie numărul 3 din satul Balatina.

Pentru renovarea şi utilarea sediului, Ministerul de Interne a alocat 360 mii de lei. Sectorul de poliţie va deservi 21 de mii de cetăţeni din comunele Balatina, Camenca, Cuhneşti, Viişoara şi satul Cobani.

Vlad Filat s-a familiarizat cu noile condiţii de muncă şi le-a urat poliţiştilor succes în exercitarea cu onestitate şi devotament a meseriei.

Ministrul Dorin Recean a precizat că, atât preşedintele PLDM, cât şi deputaţii liberal-democraţi au susţinut reforma din cadrul Ministerului de Interne, dar şi demersurile bugetare făcute de MAI.

La Balatina, Vlad Filat a stat de vorbă cu oamenii veniţi din mai multe localităţi megieşe.

Ulterior, liderul PLDM s-a deplasat în satul Cobani, unde a participat la punerea pietrei de temelie la construcţia unui complex turistic format din 3 pensiuni a câte 7 locuri de cazare fiecare. Lucrările de construcţie se desfăşoară în cadrul celei de-a doua etape de implementare a proiectului “Amenajarea traseului ecoturistic Pădurea Domnească”, prin care Agenţia de Dezvoltare Regională Nord urmăreşte să contribuie la dezvoltarea activităţilor turistice, culturale şi de agrement în spaţiul rural al raionului Glodeni. Pentru implementarea proiectului, din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională au fost alocate 5 milioane de lei.

Liderul PLDM s-a întâlnit cu cetăţenii din or. Glodeni şi satul Sturzovca

Aflat în vizită de lucru în raionul Glodeni, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, s-a deplasat în oraşul Glodeni şi satul Sturzovca, unde a avut întrevederi cu cetăţenii.

În satul Sturzovca, preşedintele PLDM a vorbit oamenilor despre cum decurge procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană şi a anunţat că, începând cu 28 aprilie, cetăţenii vor putea călători fără vize în zona Schengen, ce cuprinde 26 de state.

“Cetăţenii moldoveni vor putea călători fără viză doar în baza paşaportului biometric, pentru o perioadă de până la 90 de zile, pe parcursul a şase luni. Acest lucru este foarte important. Eliminarea vizelor va permite familiilor să se reunească mai des, cei de peste hotare să revină acasă când doresc, iar cetăţenii din Republica Moldova vor avea posibilitatea să călătorească şi să vadă cum trăiesc semenii lor în ţările din Uniunea Europeană”, a spus Vlad Filat.

Vlad Filat a discutat cu cetăţenii despre reforma din domeniul sănătăţii, justiţiei, agriculturii şi educaţiei. Liderul liberal-democrat a îndemnat cetăţenii să fie încrezători că lucrurile din Republica Moldova se vor schimba în bine, iar condiţiile de viaţă se vor îmbunătăţi. Preşedintele PLDM a spus că la moment în ţară se repară sute de km de drumuri, se construiesc edificii de menire sociale, cum ar fi: centre de sănătate, grădiniţe, şcoli, se conectează localităţile la apă, gaz, canalizare.

“Republica Moldova progresează şi acest lucru este vizibil datorită proiectelor care se implementează în fiecare localitate. Datorită partenerilor noştri europeni vom reuşi să ducem la bun sfârşit reformele demarate în cele mai importante domenii, iar cetăţenii vor avea condiţii moderne de trai. Trebuie să fim uniţi şi să muncim zi de zi pentru a ne atinge scopurile propuse, de a trăi bine într-o ţară dezvoltată, democratică şi prosperă”, a spus Vlad Filat.

La întâlnirea din oraşul Glodeni, Vlad Filat a spus că a revenit pentru a discuta cu cetăţenii despre acţiunile pe care trebuie să le întreprindem pentru modernizarea ţării, dar şi despre evoluţiile care au loc în ţară. Faptul că Republica Moldova se află pe agenda marilor puteri ale lumii este o mare realizare.

Discutând despre domeniul agriculturii, cetăţenii au solicitat preşedintelui PLDM să depună demersurile necesare ca să fie creată o comisie care să verifice preţurile la combustibil, deoarece pentru agricultori, dar şi cetăţeanul de rând sunt exagerat de mari.

Vlad Filat a spus ca majorările la combustibil din aceasta primăvara sunt îngrijorătoare şi este necesar să fie făcută ordine în acest domeniu. Liderul liberal-democrat a menţionat că pe viitor administratorii benzinăriilor vor trebui să demonstreze cu argumente concrete că este necesar să fie mărit preţul la benzină, motorină, gaz.

Referindu-se la sistemul de pensii, preşedintele PLDM a spus că în acest an pensiile vor fi majorate, dar este imperios necesar ca toţi cetăţenii Republicii Moldova sa plătească impozite.

Sursa: www.pldm.md

Femeile din Ungheni sunt Pro Europa Vlad Filat: Crimele din aprilie 2009 nu au termen de prescripţie