Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Femeile din Ungheni sunt Pro Europa

|versiune pentru tipar||
PLDM / 1 aprilie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Duminică, la 30 martie, Organizaţia de Femei, împreună cu membrii OT Ungheni a PLDM, au organizat masa rotundă cu genericul: “Împreună pentru o Moldovă Europeană”, la care au participat 120 de femei, precum şi invitaţii speciali: Liliana Bolocan, vicepreşedintele OF a PLDM, director AGEPI, Oleg Efrim, membru al CPN, ministru al Justiţiei, Iurie Toma, preşedintele OT Ungheni a PLDM, preşedintele raionului.

Lilia Scurtu, preşedintele Organizaţiei de Femei din Ungheni, a specificat la inaugurarea mesei rotunde că femeile au datoria şi obligaţia să contribuie la promovarea parcursului european al Moldovei, au responsabilitatea de a explica şi promova valorile şi standardele europene în comunităţile R.Moldova.

“Este necesar să insistăm la schimbarea mentalităţii cetăţenilor prin evidenţierea beneficiilor şi avantajelor integrării europene. Apropierea de standardele europene ne dă o şansă nouă, copiilor noştri de avea o calitate a vieţii mai înaltă, de a dispune de acces la tehnologii moderne în sănătate, învăţământ, garanţii sociale sigure, drepturi egale”, a spus Scurtu.

Iurie Toma a menţionat progresele înregistrate în promovarea reformelor pro-europene, investiţiile atrase cu suportul Uniunii Europene, proiectele de perspectivă în raionul Ungheni, ce vor fi implementate cu suport financiar european.

La rândul său, Liliana Bolocan a specificat importanţa integrării europene pentru dezvoltarea rapidă a economiei, majorarea salariilor şi pensiilor, crearea locurilor de muncă, etc. La fel, Bolocan a subliniat importanţa comunicării eficiente şi diseminării informaţiei corecte privind beneficiile apropierii de UE.

Oleg Efrim a specificat necesitatea implementării cât mai rapide a reformelor în toate domeniile: legislaţie, justiţie, economie, a prezentat avantajele semnării Acordului de Asociere şi de liber schimb şi a liberalizării regimului de vize.

Sursa: www.pldm.md

Instruiri pentru staff-urile electorale teritoriale Vlad Filat — în vizită la Glodeni