Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Tineretul Partidului Popular European va examina cererea de aderare a TLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 3 aprilie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Între 3 şi 6 aprilie, Tineretul Liberal Democrat din Moldova este reprezentat de către Ghenadie Vârtos, secretarul internaţional, la lucrările consiliului YEPP — Organizaţia de Tineret a Partidului Popular European.

TLDM are o colaborare foarte strânsă cu YEPP, având calitatea de invitat permanent la lucrările organizaţiei începînd cu 2012. Această colaborare urmează a fi extinsă în Nicosia, unde Consiliul YEPP va examina, sâmbătă 5 aprilie, cererea oficială de aderare a TLDM în calitate de membru observator.

Tineretul PPE a fost mereu un susţinător de încredere al Republicii Moldova şi TLDM, iar această colaborare urmează a fi intensificată prin mai multă susţinere politică şi prin implementarea de proiecte şi iniţiative bilaterale.

Consiliul YEPP va întruni circa 60 de lideri ai organizaţiilor de tineret ale partidelor membre PPE din întreaga Europă, inclusiv din Moldova. YEPP reprezintă vocea tinerilor în cadrul celui mai mare partid european — PPE, de aceea şi subiectele discutate se vor axa pe interesele studenţilor şi ale tinerilor. Principalele propuneri de politici vin în contextul alegerilor în Parlamentul European, care vor avea loc pe 25 mai, şi vizează necesitatea implicării mai active a cetăţenilor în procesul decizional al UE, reducerea deficitului democratic, simplificarea birocraţiei şi consolidarea uniunii economice între statele membre UE. Un subiect distinct îl reprezintă programele de mobilitate a studenţilor, relevante şi pentru tinerii din Republica Moldova, precum ar fi Erasmus +. În acest context, YEPP va cere Comisiei Europene să-şi activizeze eforturile astfel încât până în 2020 cel puţin 20% din studenţii din UE să participe în programe de mobilitate universitară şi academică.

Susţinerea politică a YEPP este foarte importantă pentru TLDM şi pentru Republica Moldova, având în vedere că aceasta întruneşte 57 de organizaţii politice de tineret din 39 de ţări. Fiind creată în 1997, YEPP reprezintă o voce importantă în cadrul Partidului Popular European, din care face parte şi PLDM. Misiunea de bază a organizaţiei este să fortifice şi să promoveze principiile de bază ale Uniunii Europene şi să pledeze pentru politici şi acţiuni în interesul tinerilor, ceea ce îşi propune şi TLDM.

Sursa: www.pldm.md

PLDM — înainte! Preşedintele PLDM — în vizită de lucru în municipiul Bălţi