Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Preşedintele PLDM — în vizită de lucru în municipiul Bălţi

|versiune pentru tipar||
PLDM / 3 aprilie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 3 aprilie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a efectuat o deplasare de lucru în municipiul Bălţi. În cadrul acesteia, liderul liberal-democrat a vizitat şcoala profesională nr. 5 şi s-a întâlnit cu activul Organizaţiei Teritoriale Bălţi a PLDM.

Liderul PLDM a făcut primul popas la şcoala profesională nr. 5, frecventată de aproape 600 de studenţi care au posibilitatea să obţină profesia de operator la calculatoare, electromecanic la repararea şi întreţinerea calculatoarelor, electromontor la repararea şi întreţinerea utilajului electric, electromecanic de utilaj frigorific şi comercial, lăcătuş, electrician, strungar, electrogazosudor.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, nu a venit cu mâna goală în ospeţie, ci a adus şcolii o tablă interactivă care să eficientizeze procesul de studiere.

Directorul şcolii profesionale nr. 5, Ion Vovc, a mulţumit preşedintelui PLDM pentru decizia de a veni în vizită şi a apreciat efortul depus de liderul liberal-democrat în modernizarea sistemului educaţional din Republica Moldova.

Vlad Filat a avut o întrevedere cu colectivul didactic, la care a discutat despre reforma demarată în sistemul educaţional. Răspunzând solicitărilor profesorilor, liderul PLDM a promis că va dota sala sportivă cu echipamentul necesar.

Ulterior, preşedintele PLDM, Vlad Filat, a avut o întrevedere cu activul OT Bălţi a PLDM, fiind puse în discuţie situaţia social-politică din Republica Moldova, planurile de viitor ale organizaţiei, procesul de microsectorizare.

În cadrul şedinţei, Vlad Filat a menţionat că ziua de azi este una istorică pentru Moldova: Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, şi reprezentantul Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, Dimitris Kourkoulas, au semnat decizia cu privire la eliminarea vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova.

“Împreună am reuşit să atingem acest obiectiv important din care vor avea de beneficiat cetăţenii noştri. Decizia va fi publicată în Jurnalul Oficial al UE, la 8 aprilie 2014, şi, din 28 aprilie 2014, porţile Uniunii Europene se vor deschide pentru cetăţenii Republicii Moldova”, a spus Vlad Filat.

Totodată, liderul PLDM a îndemnat colegii de partid să muncească în continuare cu aceeaşi insistenţă şi să implementeze cât mai multe proiecte menite să îmbunătăţească viaţa oamenilor din Republica Moldova.

Organizaţia Teritorială Bălţi a PLDM are aproape 900 de membri.

Vlad Filat a participat la deschiderea oficială a liniei de producţie a fabricii Gebauer & Griller

Astăzi, 3 aprilie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a participat la deschiderea oficială a liniei de producţie a fabricii Gebauer & Griller care îşi are sediul în mun. Bălţi.

Compania austriacă Gebauer & Griller, unul din cei mai mari producători de cabluri pentru TGV şi automobile din lume, a contractat un împrumut de 5 mil. de euro din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) ca să-şi extindă afacerea din Bălţi. Producţia va fi livrată pentru început companiei “Draexlmaier automotive”, iar ulterior va fi exportată în România, Ucraina şi Polonia.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a vizitat fabrica şi s-a familiarizat cum decurge procesul de lucru. Liderul liberal-democrat a rămas impresionat de tehnologia folosită şi a menţionat că este foarte bine că în Republica Moldova se deschid asemenea întreprinderi care creează locuri de muncă pentru cetăţeni.

“În 2009, când am preluat guvernul, am avut obiectivul clar să construim o ţară democratică, cu instituţii funcţionale, cu un mediu de afaceri dezvoltat, cu investiţii suficiente pentru a asigura viabilitatea statului, dar şi bunăstarea cetăţenilor. Mă simt mândru că am reuşit să facem paşi pentru europenizarea Moldovei. Mulţumesc pentru investiţiile făcute, vă doresc succes şi ca investiţia să fie nu doar una care are obiectiv economic, dar să fie şi una de suflet”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a spus că Republica Moldova va face tot posibilul ca să asigure condiţiile necesare pentru dezvoltarea unor relaţii bazate nu doar pe interese strict economice, ci şi pe prietenie.

“Aceste investiţii reprezintă şi un exemplu atât de necesar nouă, pentru că în baza acestor exemple vom reuşi să convingem şi pe alţii să vină să învestească în Republica Moldova. Mulţumesc tuturor celor implicaţi în deschiderea fabricii şi vă doresc succes! Sper să avem ocazia să ne vedem cât mai des şi să ne bucurăm de realizări”, a spus liderul liberal-democrat.

Menţionăm că Gebauer & Griller, cu sediul central în Austria, are un renume de peste 70 de ani în piaţa internaţională a cablurilor industriale, fiind unul dintre cei mai mari producători de cabluri şi fire din cupru, aluminiu şi oţel pentru industria automotive, pentru trenurile electrice de viteză înaltă (TGV) şi ascensoare de capacitate sporită.

Sursa: www.pldm.md

Tineretul Partidului Popular European va examina cererea de aderare a TLDM Discursul deputatului Tudor Deliu în plenul Parlamentului din 3 aprilie